''Transfer čarobnjak'' iz Andaluzije preuzima Romu?!

Sportski direktor Sevilje Monći glavni kandidat za funkciju u Večnom gradu.

Fudbal 07.10.2016 | 13:00
''Transfer čarobnjak'' iz Andaluzije preuzima Romu?!
Činjenica da je sportski direktor Rome Valter Sabatini blizu odlaska iz Večnog grada, otvorila je konkurs za novog prvog operativca Vučice. 

Glasine da će iskusni 61-godišnji činovnik napustiti Olimpiko još su učestalije jer se minulog vikenda Sabatini nije ni pojavio na derbiju Roma – Inter (2:1), pa je počela licitacija oko njegovog naslednika. Vlasnici Rome imaju u planu ozbiljna imena kada je reč o njegovom zameniku, piše Korijere delo Sport, a u redu za intervju oko funkcije na Olimpiku strpljivo čekaju: Arijedo Brajda, Andrea Berta i glavni favorit Monći.

Verovatno da nema ljubitelja fudbala koji do sada nije čuo za Ramona Rodrigeza Verdeha, popularnog Monćija, tvorca moderne Sevilje. Transfer Čarobnjak iz Andaluzije, kako ga mediji često oslovljavaju, najveća je želja uprave Vučice, ali će do njega najteže i stići jer ima čvrst ugovor sa Seviljom čak do juna 2020. godine.

Monći je minulog leta već pokušao da izdejstvuje otkaz na “Ramon Sančez Pishuanu” kako bi raskinuo ugovor i preselio se u Mančester Junajted gde ga je želeo Žoze Murinjo, ali je na kraju prihvatio činjenicu da mora da poštuje potpisani ugovor sa Seviljom i ostane u klubu. 

Njegov posao u Andaluziji svih ovih godina obeležila je činjenica da je za male pare kupovao neafirmisane fudbalere, a potom ih prodavao skupo i beležio veliki profit, a najpoznatiji je svakako slučaj Ivana Rakitića kojeg je prodao Barseloni za čak 17.500.000 evra.      

Kada je reč o drugoj dvojici kandidata, Arijedo Brajda se već dokazao radom u Barseloni, dok je Andrea Berta, trenutno funkcioner Atletiko Madrida, sa kojim je takođe zabeležio sjajne rezultate nakon što je Jorgandžije od davljenika u Primeri za tri sezone doveo do titule prvaka Španije.

Nema šta, jaka imena su u opticaju, Roma bira...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar