Ф1: Лаудина млака извињења и приватни авион за Хамилтона...

Други човек Мерцедес АМГ Петронаса за опозив инсинуација о саботажи над Хамилтоном...

Остали спортови 09.10.2016 | 12:15
Ф1: Лаудина млака извињења и приватни авион за Хамилтона...
Стари ас формуле 1, Ники Лауда говори о Хамилтоновим оптужбама за техничку саботажу као о „смешно – глупој“ ситуацији. Он најављује да ће поразговарати са још увек актуелним шампионом најбржег циркуса како би умањио тензије уочи наредне трке за ВН Јапана која се вози у недељу у 7.00 сати ујутру по нашем времену.

„ Осећам се јако потиштено, јер је мој посао све у вези мотора и екипае. Као одговорна личност, могу рећи да ми је јако жао због њега. То је био млад мотор, а не стари, па још не знамо узрок квара. Ако не знамо узрок нико не може рећи да је реч саботажи. То је смешна и глупа констатација“, тврди Ники Лауда настављајући причу о искреном приступу, и равноправном односу према оба возача у екипи.

„Радили смо за њега, као и за Нико Розберга, на исти, односно на савршен начин. Имамо његове резултате на уму, па шта сад, да почнемо да их саботирамо? Позвао сам Хамилтона да путујемо заједно у Јапан приватним авионом. Имаћемо времена да о свему на миру попричамо“, рекао је Лауда који ће на све могуће начине покушати да спусти лопту уочи нове Ф1 рунде на Сузуки.

Конкретно, Мерцедес АМГ Петронас за сада у јавност не износи податке о телеметрији и узроцима квара Хамилтоновог мотора. Уколико се зна какви услови владају у Малезији, није тешко дати макар паушалну процену, а она би се свела на тешке услове рада и вероватну хаварију на турбо компресору. О свему томе изјасниће се Лауда, али онда када куцне час за то. Највероватније да ће званичан извештај стићи када се слегне прашина, односно када се, и ако се Хамилтон нађе на подијуму. То је стара, проверена тактика Тото Волфа и Никија Лауде, јер зна се да тако и горке пируле постају прихватљивије...

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар