F1: Laudina mlaka izvinjenja i privatni avion za Hamiltona...

Drugi čovek Mercedes AMG Petronasa za opoziv insinuacija o sabotaži nad Hamiltonom...

Ostali sportovi 09.10.2016 | 12:15
F1: Laudina mlaka izvinjenja i privatni avion za Hamiltona...
Stari as formule 1, Niki Lauda govori o Hamiltonovim optužbama za tehničku sabotažu kao o „smešno – glupoj“ situaciji. On najavljuje da će porazgovarati sa još uvek aktuelnim šampionom najbržeg cirkusa kako bi umanjio tenzije uoči naredne trke za VN Japana koja se vozi u nedelju u 7.00 sati ujutru po našem vremenu.

„ Osećam se jako potišteno, jer je moj posao sve u vezi motora i ekipae. Kao odgovorna ličnost, mogu reći da mi je jako žao zbog njega. To je bio mlad motor, a ne stari, pa još ne znamo uzrok kvara. Ako ne znamo uzrok niko ne može reći da je reč sabotaži. To je smešna i glupa konstatacija“, tvrdi Niki Lauda nastavljajući priču o iskrenom pristupu, i ravnopravnom odnosu prema oba vozača u ekipi.

„Radili smo za njega, kao i za Niko Rozberga, na isti, odnosno na savršen način. Imamo njegove rezultate na umu, pa šta sad, da počnemo da ih sabotiramo? Pozvao sam Hamiltona da putujemo zajedno u Japan privatnim avionom. Imaćemo vremena da o svemu na miru popričamo“, rekao je Lauda koji će na sve moguće načine pokušati da spusti loptu uoči nove F1 runde na Suzuki.

Konkretno, Mercedes AMG Petronas za sada u javnost ne iznosi podatke o telemetriji i uzrocima kvara Hamiltonovog motora. Ukoliko se zna kakvi uslovi vladaju u Maleziji, nije teško dati makar paušalnu procenu, a ona bi se svela na teške uslove rada i verovatnu havariju na turbo kompresoru. O svemu tome izjasniće se Lauda, ali onda kada kucne čas za to. Najverovatnije da će zvaničan izveštaj stići kada se slegne prašina, odnosno kada se, i ako se Hamilton nađe na podijumu. To je stara, proverena taktika Toto Volfa i Nikija Laude, jer zna se da tako i gorke pirule postaju prihvatljivije...

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar