Колико европских клубова би могло у НБА лигу? Пет или шест…

После победе Реала над Оклахомом опет се повела дебата...

Кошарка 06.10.2016 | 16:45
Колико европских клубова би могло у НБА лигу? Пет или шест…
Није тајна да челници НБА лиге имају намеру да се прошире и на Европу и да направе нову дивизију са европским клубовима. Последњих година НБА чини много тога да се приближи Европи…

Одмеравање снага НБА лигаша и најбољих европских клубова је постао стандардан обичај уочи почетка сезоне у најјачој лиги света, а последња у низу таквих утакмица одиграна је синоћ у Мадриду где је Реал после продужетка у феноменалном мечу савладао Оклахому.

Довољно да се опет поведе полемика о односу снага између појединих НБА лигаша и најјачих европских клубова.

“Ако би Реал играо у НБА лиги, не би био лош. Они су један од најачих тимова у Европи и овога пута су то демонстрирали. Верујем да би пет или шест евролигашких клубова могло да игра у НБА лиги”, рекао је Оклахомин новајлија Алекс Абринес који је до овог лета играо за Барселону и нема разлога да хвали Мадриђане више него што заслужују.

Али европски клубови не могу финансијски да парирају Американцима.

“Немогуће да финансијски испратити НБА. Чак ни ЦСКА или Фенербахче који су најбогатији клубови у Европи не могу да парирају Американцима. Та разлика ће бити још већа сада када је повећан селери кеп. Ово што сада плаћају НБА клубови за уговоре играча је просто невероватно. Зато се и све већем броју европских играча отвара прилика да заиграју за НБА. Знате, каријера спортисте не траје много и колико год волели неки клуб, ово су прилике које не смеју да се пропусте”, рекао је Абринес.

Шпанац открива и друге детаље који су на страни НБА.

“Организација. Узмите на пример организацију у Барселони и онда то помножите са пута четири. У НБА имам апсолутно све што пожелим. Сале за трениге, шест физиотерапеута који су увек спремни, три масера, сауну, базене с топлом и хладном водом, кувара који спрема милкшејкове…”, импресиониран је шпански репрезентативац.

Оклахомино појачање Виктор Оладипо је убацио Реалу 34 поена, али не сматра да бои Краљевски клуб дошао до доигравања у НБА.

“Реал Мадрид је добра екипа, али не би могли да дођу до плеј-офа у НБА лиги”, рекао јеОладипо.

Тренер Реала Пабло Ласо сматра да би сви његови кошаркаши могли да играју у НБА.

“Био сам играч и знам како играчи воле да раде неке ствари. Али сада сам тренер и ствари гледам другачије. Тим је најважнији. Зато верујем да би сви играчи из овог тима Реала имали место у НБА лиги. Какве би уговоре имали, то је већ друга ствар…”, рекао је Ласо.

Серхио Љуљ је био јуанк Реалове победе и засенио је чак и Расела Вестбрука. Шпански ас је показао да би без проблема био појачање за већину НБА клубова.

“Не могу да затворим врата најбољој лиги на свету, али тренутно сам концентрисан само на Реал”.



Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар