Случај Донарума - судбина најбољег младог голмана свијета...!

Милану истиче време, Перез је спреман на пакт са ђаволом због тог детета. А из прикрајка вреба и Јувентус... Шта то тражи Мино Рајола?

Фудбал 12.10.2016 | 21:30
Случај Донарума - судбина најбољег младог голмана свијета...!
Запело је око новог уговора најталентованијег голмана света Ђанлуиђија Донаруме! Не, није спорна његова жеља да се обавеже на дугогодшњу верност Милану већ одлука његовог менаџера Мина Рајоле да се све стопира док не стигну гаранције од будућих власника из Кине.

Ради се наравно о финансијским гаранцијама и обећањима да ће бити направљен респектабилан тим који ће се борити за трофеје и у коме ће 17-годишњи Донарума имати прилике да напредује. Прича се да је млади чувар мреже веома скроман, да га астрономски уговори не оптерећују (тренутно прима 160.000 евра годишње и један је од најмање плаћених играча у Серији А) али да је по питању спортске амбиције јасан - жели да игра у моћном тиму. 

Мино Рајола је познат као плаховит човек који на пречац одлучује о судбинама својих клијената и то је оно што брине све навијаче и људе у Милану. Познати агент изразио је сумњу у све оно што су говориле о обећавале главешине из кинеског конзорцијума који је ушао у процес куповине Росонера јер време пролази, а посао никако да се закључи. Рајолаје доскора инсистирао на новом уговору (актуелни истиче 2018), а сада је повукао ручну и чека расплет. Али извесно је да неће још дуго чекати.

Медији у Италији тврде да Флорентино Перез чека као запета пушка и да ће се зарадДонаруме чак помирити са Рајолом. Друга велика опасност по Милан, пишу тамошњи листови, јесте Јувентус, који је се увелико бацио у трагање за Буфоновим наследником који би кроз две сезоне требало да стане међу стативе. Ту су наравно и сви највећи енглески клубови, но засад не фигурирају као озбиљне опције.

Како год, Ђанлуиђи Донарума је и даље најближи останку у Милану и потписивању новог уговора. Више пута је поновио да је одмалена навија за тај клуб и да не размишља ни о једном другом тиму.

Да подсетимо, Донаруму је у први пут у стартних 11 уврстио Синиша Михајловић као 16-годишњака испред Дијега Лопеза и овај се врло брзо усталио на месту првог голмана, а пре неколико недеља забележио је и дебитантски наступ за национални тим Италије и то тако што је заменио Ђиђија Буфона. Велика каријера увелико је започета, у то више нико не сумња...

Уколико у Милану заиста имају у плану пројекат великог Милана "случај Донарума" морали би под хитно да реше. Јер ако ишта вреди у тренутном саставу Росонера (а да је то већ доказано више пута), онда је то овај момак.     

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар