Slučaj Donaruma - sudbina najboljeg mladog golmana svijeta...!

Milanu ističe vreme, Perez je spreman na pakt sa đavolom zbog tog deteta. A iz prikrajka vreba i Juventus... Šta to traži Mino Rajola?

Fudbal 12.10.2016 | 21:30
Slučaj Donaruma - sudbina najboljeg mladog golmana svijeta...!
Zapelo je oko novog ugovora najtalentovanijeg golmana sveta Đanluiđija Donarume! Ne, nije sporna njegova želja da se obaveže na dugogodšnju vernost Milanu već odluka njegovog menadžera Mina Rajole da se sve stopira dok ne stignu garancije od budućih vlasnika iz Kine.

Radi se naravno o finansijskim garancijama i obećanjima da će biti napravljen respektabilan tim koji će se boriti za trofeje i u kome će 17-godišnji Donaruma imati prilike da napreduje. Priča se da je mladi čuvar mreže veoma skroman, da ga astronomski ugovori ne opterećuju (trenutno prima 160.000 evra godišnje i jedan je od najmanje plaćenih igrača u Seriji A) ali da je po pitanju sportske ambicije jasan - želi da igra u moćnom timu. 

Mino Rajola je poznat kao plahovit čovek koji na prečac odlučuje o sudbinama svojih klijenata i to je ono što brine sve navijače i ljude u Milanu. Poznati agent izrazio je sumnju u sve ono što su govorile o obećavale glavešine iz kineskog konzorcijuma koji je ušao u proces kupovine Rosonera jer vreme prolazi, a posao nikako da se zaključi. Rajolaje doskora insistirao na novom ugovoru (aktuelni ističe 2018), a sada je povukao ručnu i čeka rasplet. Ali izvesno je da neće još dugo čekati.

Mediji u Italiji tvrde da Florentino Perez čeka kao zapeta puška i da će se zaradDonarume čak pomiriti sa Rajolom. Druga velika opasnost po Milan, pišu tamošnji listovi, jeste Juventus, koji je se uveliko bacio u traganje za Bufonovim naslednikom koji bi kroz dve sezone trebalo da stane među stative. Tu su naravno i svi najveći engleski klubovi, no zasad ne figuriraju kao ozbiljne opcije.

Kako god, Đanluiđi Donaruma je i dalje najbliži ostanku u Milanu i potpisivanju novog ugovora. Više puta je ponovio da je odmalena navija za taj klub i da ne razmišlja ni o jednom drugom timu.

Da podsetimo, Donarumu je u prvi put u startnih 11 uvrstio Siniša Mihajlović kao 16-godišnjaka ispred Dijega Lopeza i ovaj se vrlo brzo ustalio na mestu prvog golmana, a pre nekoliko nedelja zabeležio je i debitantski nastup za nacionalni tim Italije i to tako što je zamenio Điđija Bufona. Velika karijera uveliko je započeta, u to više niko ne sumnja...

Ukoliko u Milanu zaista imaju u planu projekat velikog Milana "slučaj Donaruma" morali bi pod hitno da reše. Jer ako išta vredi u trenutnom sastavu Rosonera (a da je to već dokazano više puta), onda je to ovaj momak.     

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar