Шарапова: Бројим дане до повратка!

Руска тенисерка Марија Шарапова саопштила је да једва чека да поново заигра тенис, пошто јој је смањена суспензија.

Тенис 08.10.2016 | 19:45
Шарапова: Бројим дане до повратка!
Шарапова ће моћи на терен 26. априла 2017, након што јој је Суд за спортску арбитражу смањио суспензију због допинга за девет месеци.

„Тенис је моја страст, недостајао ми је. Бројим дане до повратка на терен. Од првог тренутка преузела сам одговорност јер нисам знала да је лек који сам користила у последњих десет година постао забрањен. Али сам такође схватила колико су други савези боље обавештавали своје спортристе о променама правила, посебно у Источној Европи, где мелдонијум користе милиони људи. Сада када је поступак завршен, надам се да ће ИТФ и друге релевантне тениске анти-допинг власти проучити шта су урадили споменути савези, како се ниједном играчу не би поновило оно кроз шта сам ја прошла“, саопштила је Шарапова.

Међународна тениска федерација је Шараповој изрекла двогодишњу суспензију до јануара 2018. године због коришћења забрањеног лека мелдонијума, али је жалба једне од ретких преосталих правих тениских звезда у женској конкуренцији делимично усвојена у Лозани - казна је смањена на 15 месеци.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар