Šarapova: Brojim dane do povratka!

Ruska teniserka Marija Šarapova saopštila je da jedva čeka da ponovo zaigra tenis, pošto joj je smanjena suspenzija.

Tenis 08.10.2016 | 19:45
Šarapova: Brojim dane do povratka!
Šarapova će moći na teren 26. aprila 2017, nakon što joj je Sud za sportsku arbitražu smanjio suspenziju zbog dopinga za devet meseci.

„Tenis je moja strast, nedostajao mi je. Brojim dane do povratka na teren. Od prvog trenutka preuzela sam odgovornost jer nisam znala da je lek koji sam koristila u poslednjih deset godina postao zabranjen. Ali sam takođe shvatila koliko su drugi savezi bolje obaveštavali svoje sportriste o promenama pravila, posebno u Istočnoj Evropi, gde meldonijum koriste milioni ljudi. Sada kada je postupak završen, nadam se da će ITF i druge relevantne teniske anti-doping vlasti proučiti šta su uradili spomenuti savezi, kako se nijednom igraču ne bi ponovilo ono kroz šta sam ja prošla“, saopštila je Šarapova.

Međunarodna teniska federacija je Šarapovoj izrekla dvogodišnju suspenziju do januara 2018. godine zbog korišćenja zabranjenog leka meldonijuma, ali je žalba jedne od retkih preostalih pravih teniskih zvezda u ženskoj konkurenciji delimično usvojena u Lozani - kazna je smanjena na 15 meseci.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar