СДС нема начелника, али Скупштина остаје

Иако је у Палама СДС након 25 година изгубио позицију начелника општине, ова странка и даље ће са коалиционим партнерима имати скупштинску већину. Савез за Пале, СДС,ПДП и НДП, потписао је данас Споразум о наставку рада коалиције и формирању скупштинске већине.

Република Српска 05.10.2016 | 22:51
СДС нема начелника, али Скупштина остаје
"Споразум о скупштинској већини потписујемо с циљем стварања бољих економских, друштевних и социјалних услова за све становнике Пала", поручили су из Савеза за Пале. Истичу да поштују вољу бирача који су одлучили да за начелника изаберу кандидата СНСД-а, али додају да се воља бирача мора поштовати и када је у питању скупштинка већина.

"Побједа Бошка Југовића, новог начелника општине, легална је и легитимна, али је легална и легитимна и скупштинска већина. Наш циљ нису блокаде и сукоби, већ рад за добробит свих становника Пала, те међусобно уважавање два политичка блока", тврде за БН телевизију у Савезу за Пале и додају да успјешна сарадња зависи од обје стране.

"Очекујемо од новог начелника да прихвати вољу грађана Пала. Ова коалиција ће сигурно прихватити сваки приједлог који буде квалитетан и који буде у интересу грађана општине Пале. Ми нећемо правити никакву опструкцију. Радићемо на стварању бољих услова за живот грађана", каже предсједник Општинског одбора СДС-а Пале Бојан Нинковић.

Скупштина општине Пале има 25 одборника, од чега је на локалним изборима Савез за Пале освојио 13, односно седам СДС, пет ПДП и један мандат НДП. Од преосталих 12 одборничких мандата, седам је припало СНСД-у, четири ДНС-у, а један социјалистима. Тијесна скупштинска већина отвара простор за тзв. куповину одборника, нешто што је нажалост постала пракса након општих избора 2014. године.

"Сигуран сам да у наредне четири године неће бити прелетача, тзв. папака. У име НДП-а не би никоме препоручио тај назив. Не желим ни да помислим да ће неко из ове коалиције издати", тврди за БН телевизију предсједник Општинског одбора НДП-а Пале Синиша Ласића и поручује новом начелнику општине да ће, ако то буде хтио, у Савезу за Пале имати искрене сараднике.

И генерални секретар ПДП-а Мирослав Брчкало је сигуран да је скупштинска већина Савеза за Пале чврста. "У наредном периоду подржаћемо сваки пројекат који је добар за грађане Пала, али за оно што сматрамо да није добро нећемо дати свој глас у Скупштини општине Пале", поручује Брчкало.

Иако су резултати локалних избора још непотпуни и незванични, у Савезу за Пале тврде да гласови у одсуству и на непотрвђеним гласачким листићима не могу да промијене коначну подјелу одборничких мандата у Скупштини општине Пале.



БН телевизија

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Перо

05.10.2016 14:39

Е сад оцекујемо да останете досљедни и испостујете вољу бираца. Ко се прода и прелети на другу страну, дозивота це остати папак а и дјеца це му наслиједити тај епитет. Па ви видите, драги нови одборници, надам се да нецете погазити сопствено достојанство, као они сто се продадосе за мале паре на избирима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дадо

05.10.2016 15:28

Ово је све ок и супер,али логика каже један ко ни један,ово на овај начин неће функционисати,мислим да је овај данашњи прес била само тајна вечера,која треба да нам открије новог Јуду новога завјета Пала.Исус је рекао ученицима ко ми следећи опере ноге(приступи микрофону)тај ће ме издати.Издајник је био за говорницом и рекао да неће.Издали су Исуса,да не издају пар ситних коалиционих интереса.Живи били па видјели

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хммммм

05.10.2016 16:18

Шта ће вуцицевиц опет на улаз у министарство вањских послова??

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

05.10.2016 17:34

То му је основно радно мјесто које је добио у вријеме министровања његовог политичког шефа Иванића, и држи га у резерви као и сви остали који су посао добили на основу политичке лојалности, пријатељско познаничких веза, мита, корупције итд. Кад се политички истроши, вратиће се на рецепцију у МиП.

Name

Неце у МИП

06.10.2016 04:42

Не враца се Предраг у МИП, он је сцрцем везан за функцију. Бице функционер по цијену преласка у ДНС. Ипак је он превелики "локал-патриота" да би напустио фотељу.

Name

Самуел

05.10.2016 18:20

...А зец у суми!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Макс

06.10.2016 09:15

Савез за Пале је принципијелна организација, никакви станови и аутомобили неће уздрмати ову коалицију!

ОДГОВОРИТЕ