SDS nema načelnika, ali Skupština ostaje

Iako je u Palama SDS nakon 25 godina izgubio poziciju načelnika opštine, ova stranka i dalje će sa koalicionim partnerima imati skupštinsku većinu. Savez za Pale, SDS,PDP i NDP, potpisao je danas Sporazum o nastavku rada koalicije i formiranju skupštinske većine.

Republika Srpska 05.10.2016 | 22:51
SDS nema načelnika, ali Skupština ostaje
"Sporazum o skupštinskoj većini potpisujemo s ciljem stvaranja boljih ekonomskih, društevnih i socijalnih uslova za sve stanovnike Pala", poručili su iz Saveza za Pale. Ističu da poštuju volju birača koji su odlučili da za načelnika izaberu kandidata SNSD-a, ali dodaju da se volja birača mora poštovati i kada je u pitanju skupštinka većina.

"Pobjeda Boška Jugovića, novog načelnika opštine, legalna je i legitimna, ali je legalna i legitimna i skupštinska većina. Naš cilj nisu blokade i sukobi, već rad za dobrobit svih stanovnika Pala, te međusobno uvažavanje dva politička bloka", tvrde za BN televiziju u Savezu za Pale i dodaju da uspješna saradnja zavisi od obje strane.

"Očekujemo od novog načelnika da prihvati volju građana Pala. Ova koalicija će sigurno prihvatiti svaki prijedlog koji bude kvalitetan i koji bude u interesu građana opštine Pale. Mi nećemo praviti nikakvu opstrukciju. Radićemo na stvaranju boljih uslova za život građana", kaže predsjednik Opštinskog odbora SDS-a Pale Bojan Ninković.

Skupština opštine Pale ima 25 odbornika, od čega je na lokalnim izborima Savez za Pale osvojio 13, odnosno sedam SDS, pet PDP i jedan mandat NDP. Od preostalih 12 odborničkih mandata, sedam je pripalo SNSD-u, četiri DNS-u, a jedan socijalistima. Tijesna skupštinska većina otvara prostor za tzv. kupovinu odbornika, nešto što je nažalost postala praksa nakon opštih izbora 2014. godine.

"Siguran sam da u naredne četiri godine neće biti preletača, tzv. papaka. U ime NDP-a ne bi nikome preporučio taj naziv. Ne želim ni da pomislim da će neko iz ove koalicije izdati", tvrdi za BN televiziju predsjednik Opštinskog odbora NDP-a Pale Siniša Lasića i poručuje novom načelniku opštine da će, ako to bude htio, u Savezu za Pale imati iskrene saradnike.

I generalni sekretar PDP-a Miroslav Brčkalo je siguran da je skupštinska većina Saveza za Pale čvrsta. "U narednom periodu podržaćemo svaki projekat koji je dobar za građane Pala, ali za ono što smatramo da nije dobro nećemo dati svoj glas u Skupštini opštine Pale", poručuje Brčkalo.

Iako su rezultati lokalnih izbora još nepotpuni i nezvanični, u Savezu za Pale tvrde da glasovi u odsustvu i na nepotrvđenim glasačkim listićima ne mogu da promijene konačnu podjelu odborničkih mandata u Skupštini opštine Pale.



BN televizija

Komentari / 7

Ostavite komentar
Name

Pero

05.10.2016 14:39

E sad ocekujemo da ostanete dosljedni i ispostujete volju biraca. Ko se proda i preleti na drugu stranu, dozivota ce ostati papak a i djeca ce mu naslijediti taj epitet. Pa vi vidite, dragi novi odbornici, nadam se da necete pogaziti sopstveno dostojanstvo, kao oni sto se prodadose za male pare na izbirima

ODGOVORITE
Name

Dado

05.10.2016 15:28

Ovo je sve ok i super,ali logika kaže jedan ko ni jedan,ovo na ovaj način neće funkcionisati,mislim da je ovaj današnji pres bila samo tajna večera,koja treba da nam otkrije novog Judu novoga zavjeta Pala.Isus je rekao učenicima ko mi sledeći opere noge(pristupi mikrofonu)taj će me izdati.Izdajnik je bio za govornicom i rekao da neće.Izdali su Isusa,da ne izdaju par sitnih koalicionih interesa.Živi bili pa vidjeli

ODGOVORITE
Name

Hmmmmm

05.10.2016 16:18

Šta će vucicevic opet na ulaz u ministarstvo vanjskih poslova??

ODGOVORITE
Name

ре

05.10.2016 17:34

То му је основно радно мјесто које је добио у вријеме министровања његовог политичког шефа Иванића, и држи га у резерви као и сви остали који су посао добили на основу политичке лојалности, пријатељско познаничких веза, мита, корупције итд. Кад се политички истроши, вратиће се на рецепцију у МиП.

Name

Nece u MIP

06.10.2016 04:42

Ne vraca se Predrag u MIP, on je scrcem vezan za funkciju. Bice funkcioner po cijenu prelaska u DNS. Ipak je on preveliki "lokal-patriota" da bi napustio fotelju.

Name

Samuel

05.10.2016 18:20

...A zec u sumi!

ODGOVORITE
Name

Макс

06.10.2016 09:15

Савез за Пале је принципијелна организација, никакви станови и аутомобили неће уздрмати ову коалицију!

ODGOVORITE