СП: Торцида прекида меч "Косово" - Хрватска?!

Такозвано Косово дочекује Хрватску у Албанији. Наводно, могло би да буде великих проблема.

Фудбал 06.10.2016 | 13:00
СП: Торцида прекида меч "Косово" - Хрватска?!
Хрватска ће у четвртак бити гост самопроглашене државе Косово у албанском Скадру (!?), у оквиру квалификација за Светско првенство у Русији 2018. године.

"Јутарњи лист" пише у среду да су се појавиле гласине о могућим навијачким нередима, тачније Торцида спрема акцију прекида утакмице у Скадру.

Особа задужена за безбједност ХНС-а, Мирослав Марковић, потврдио је вести.

"Нису то гласине, него информације које скупљамо с разних страна, оперативним радом и из других извора. Па кад се потврде с више места, шаљемо их организаторима. Имамо свакаквих информација за Албанију и Финску, шта су спинови, а шта истина тек ће се видети", рекао је Марковић.

Према његовим речима, више детаља није могао да изнесе у јавност како не би угрозио рад полиције.

"Ако свако одради посао, биће све у реду. Ми смо за хрватске секторе путем ваучера продали свих 800 улазница, нешто мање за Финску. Дакле, постоји информација да неко планира направити нереде. Колико је озбиљна не могу сада рећи, ми ниједној не приступамо олако. Сарадња с полицијом је изврсна. За осигурање се брину и албанска и косовска полиција, сваки инцидент би требао бити сведен на минимум".

Утакмица између "Косова" и Хрватске игра се у четвртак у Скадру с почетком у 20.45.

Подсетимо, навијачи Хрватске су изазвали прекид меча против Чешке на летошњем Европском првенство у Француској.

А, на крају, не можемо а да се не запитамо, шта би се догодил ако би тзв. Косово изборило пласман на Светско првенство у Русији, земљи која их није признала, као ни пасоше, заставу, химну...

Косово није призната држава у Уједињеним нацијама, али су ФИФА и УЕФА направиле преседан и примиле тамошњи Савез под своје окриље, дозволивши им да се такмиче у квалификацијама за Мундијал 2018. године у Русији. Јужну српску покрајину није признала Србија, нити Босна и Херцеговина, али ни неке чланице Европске уније попут Шпаније. Овим насилним убацивањем тзв. Косова у квалификације створио се и проблем организације утакмица, јер је Украјина, рецимо, приморана да игра званичне мечеве са државом коју не признаје, па самим тим не признаје ни пасоше, заставу, химну... Украјинци ће угостити Косоваре у иностранству.

Извор: мондо.рс

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

уг

06.10.2016 11:30

Нема ништа од горе наведеног . Иста су то .....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ауди

06.10.2016 12:18

Такозвано Косово, самопроглашене државе Косово де ба и ви се висе уозбиљите сто прије сватите стварност и прихватите је онаква каква јесте свима це бити боље.Не муците висе овај јадни народ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Окати

06.10.2016 14:23

Не рисе ту, четвороокати!