SP: Torcida prekida meč "Kosovo" - Hrvatska?!

Takozvano Kosovo dočekuje Hrvatsku u Albaniji. Navodno, moglo bi da bude velikih problema.

Fudbal 06.10.2016 | 13:00
SP: Torcida prekida meč "Kosovo" - Hrvatska?!
Hrvatska će u četvrtak biti gost samoproglašene države Kosovo u albanskom Skadru (!?), u okviru kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

"Jutarnji list" piše u sredu da su se pojavile glasine o mogućim navijačkim neredima, tačnije Torcida sprema akciju prekida utakmice u Skadru.

Osoba zadužena za bezbjednost HNS-a, Miroslav Marković, potvrdio je vesti.

"Nisu to glasine, nego informacije koje skupljamo s raznih strana, operativnim radom i iz drugih izvora. Pa kad se potvrde s više mesta, šaljemo ih organizatorima. Imamo svakakvih informacija za Albaniju i Finsku, šta su spinovi, a šta istina tek će se videti", rekao je Marković.

Prema njegovim rečima, više detalja nije mogao da iznese u javnost kako ne bi ugrozio rad policije.

"Ako svako odradi posao, biće sve u redu. Mi smo za hrvatske sektore putem vaučera prodali svih 800 ulaznica, nešto manje za Finsku. Dakle, postoji informacija da neko planira napraviti nerede. Koliko je ozbiljna ne mogu sada reći, mi nijednoj ne pristupamo olako. Saradnja s policijom je izvrsna. Za osiguranje se brinu i albanska i kosovska policija, svaki incident bi trebao biti sveden na minimum".

Utakmica između "Kosova" i Hrvatske igra se u četvrtak u Skadru s početkom u 20.45.

Podsetimo, navijači Hrvatske su izazvali prekid meča protiv Češke na letošnjem Evropskom prvenstvo u Francuskoj.

A, na kraju, ne možemo a da se ne zapitamo, šta bi se dogodil ako bi tzv. Kosovo izborilo plasman na Svetsko prvenstvo u Rusiji, zemlji koja ih nije priznala, kao ni pasoše, zastavu, himnu...

Kosovo nije priznata država u Ujedinjenim nacijama, ali su FIFA i UEFA napravile presedan i primile tamošnji Savez pod svoje okrilje, dozvolivši im da se takmiče u kvalifikacijama za Mundijal 2018. godine u Rusiji. Južnu srpsku pokrajinu nije priznala Srbija, niti Bosna i Hercegovina, ali ni neke članice Evropske unije poput Španije. Ovim nasilnim ubacivanjem tzv. Kosova u kvalifikacije stvorio se i problem organizacije utakmica, jer je Ukrajina, recimo, primorana da igra zvanične mečeve sa državom koju ne priznaje, pa samim tim ne priznaje ni pasoše, zastavu, himnu... Ukrajinci će ugostiti Kosovare u inostranstvu.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

ug

06.10.2016 11:30

Nema ništa od gore navedenog . Ista su to .....

ODGOVORITE
Name

audi

06.10.2016 12:18

Takozvano Kosovo, samoproglašene države Kosovo de ba i vi se vise uozbiljite sto prije svatite stvarnost i prihvatite je onakva kakva jeste svima ce biti bolje.Ne mucite vise ovaj jadni narod.

ODGOVORITE
Name

Okati

06.10.2016 14:23

Ne rise tu, četvorookati!