СП - Шта чека ''Орлове'': Молдавци се спремају да не изгубе!

Каква репрезентација ће се супротставити Србији зна бивши фудбалер Партизана Дејан Вукићевић, који је радио у Молдавији. "Прштаће у Кишињеву на све стране! Добровољски не припрема утакмицу да је добије, већ да је не изгуби"!

Фудбал 06.10.2016 | 11:00
СП - Шта чека ''Орлове'': Молдавци се спремају да не изгубе!
Фудбалска репрезентација Србије отпутовала је у Молдавију на меч квалификација за Светско првенство у Русији 2018. године.

"Орлови" су на дуел у Кишињеву отишли као фаворити, али како су напоменули селектор, али и многи играчи, најтеже је играти против аутсајдера.

А каква, уствари, репрезентација дочекује Србију? Одговор на то питање даје Дејан Вукићевић, бивши фудбалер Партизана, сада тренер Зете, који је радио у Молдавији, у екипи Дачије из Шисинауа.

"Њихову селекцију чине углавном домаћи играчи. Фудбалери из Молдавије менају рејтинг за најозбиљније европске клубове и најчешће одлазе у Румунију и руску другу лигу. Али, тамошњи клубови нису за потцењивање. Напротив! Милсами је прошле сезоне у квалификацијама елиминисао Лудогорец, док је Шериф већ препознатљив у европским оквирима. Дачија, Зарија и Зимбру такође носе молдавски фудбал и регрутују највише репрезентативаца", "скенирао" је за "Спортски журнал" наредног ривала Србије Вукићевић.

Вукићевић не спори да екипи Славољуба Муслина даје далеко веће шансе за успех у Кишињеву, али...

"Молдавија технички не може да парира озбиљним репрезентацијама, не игра нападачки, али ће учинити све да остану непоражени. Познајући селектора Игора Добровољског инсистираће на дисциплинованом и одговорном блоку са деветорицом и чекаће на својој половини прилику за контранапад. Зато би за Србију веома значајно било да рано потигне гол и меч уведе у миран ток".

Бивши тренер Дачије позива на опрез.

"Генерално гледано они су по квалитету далеко иза Србије, али само на први поглед. Не бих да 'попујем' са стране, али имам довољуно искуства, аи селектор Муслин много тога зна боље од мене, али мечу са Молдавијом ваљало би приступити максимално опрезно. Утакмице са унапред уписаним биодовима знају да буду напорне и неизвесне, а поготово на почетку квалификација, када све репрезентације гаје идентичне амбиције, што и отежава задатак".

Вукићевић указује на још једну битну ствар.

"Молдавцима је меч против Србије први код куће и логично желе позитиван исход како већ после две утакмице не би изгубили све шансе у групи. Србија јесте велики фаворит, али мора бити опрезна и мора да трчи до последњег атома снаге. Занимљиво и овде непознато: Молдавци и тренирају у клубовима са штитницима! Хватају на снагу, управо услед мањка играчког квалитета. Зато, прштаће у Кишињеву на све стране! Добровољски не припрема утакмицу да је добије, већ да је не изгуби", навео је Вукићевић.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар