SP - Šta čeka ''Orlove'': Moldavci se spremaju da ne izgube!

Kakva reprezentacija će se suprotstaviti Srbiji zna bivši fudbaler Partizana Dejan Vukićević, koji je radio u Moldaviji. "Prštaće u Kišinjevu na sve strane! Dobrovoljski ne priprema utakmicu da je dobije, već da je ne izgubi"!

Fudbal 06.10.2016 | 11:00
SP - Šta čeka ''Orlove'': Moldavci se spremaju da ne izgube!
Fudbalska reprezentacija Srbije otputovala je u Moldaviju na meč kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

"Orlovi" su na duel u Kišinjevu otišli kao favoriti, ali kako su napomenuli selektor, ali i mnogi igrači, najteže je igrati protiv autsajdera.

A kakva, ustvari, reprezentacija dočekuje Srbiju? Odgovor na to pitanje daje Dejan Vukićević, bivši fudbaler Partizana, sada trener Zete, koji je radio u Moldaviji, u ekipi Dačije iz Šisinaua.

"Njihovu selekciju čine uglavnom domaći igrači. Fudbaleri iz Moldavije menaju rejting za najozbiljnije evropske klubove i najčešće odlaze u Rumuniju i rusku drugu ligu. Ali, tamošnji klubovi nisu za potcenjivanje. Naprotiv! Milsami je prošle sezone u kvalifikacijama eliminisao Ludogorec, dok je Šerif već prepoznatljiv u evropskim okvirima. Dačija, Zarija i Zimbru takođe nose moldavski fudbal i regrutuju najviše reprezentativaca", "skenirao" je za "Sportski žurnal" narednog rivala Srbije Vukićević.

Vukićević ne spori da ekipi Slavoljuba Muslina daje daleko veće šanse za uspeh u Kišinjevu, ali...

"Moldavija tehnički ne može da parira ozbiljnim reprezentacijama, ne igra napadački, ali će učiniti sve da ostanu neporaženi. Poznajući selektora Igora Dobrovoljskog insistiraće na disciplinovanom i odgovornom bloku sa devetoricom i čekaće na svojoj polovini priliku za kontranapad. Zato bi za Srbiju veoma značajno bilo da rano potigne gol i meč uvede u miran tok".

Bivši trener Dačije poziva na oprez.

"Generalno gledano oni su po kvalitetu daleko iza Srbije, ali samo na prvi pogled. Ne bih da 'popujem' sa strane, ali imam dovoljuno iskustva, ai selektor Muslin mnogo toga zna bolje od mene, ali meču sa Moldavijom valjalo bi pristupiti maksimalno oprezno. Utakmice sa unapred upisanim biodovima znaju da budu naporne i neizvesne, a pogotovo na početku kvalifikacija, kada sve reprezentacije gaje identične ambicije, što i otežava zadatak".

Vukićević ukazuje na još jednu bitnu stvar.

"Moldavcima je meč protiv Srbije prvi kod kuće i logično žele pozitivan ishod kako već posle dve utakmice ne bi izgubili sve šanse u grupi. Srbija jeste veliki favorit, ali mora biti oprezna i mora da trči do poslednjeg atoma snage. Zanimljivo i ovde nepoznato: Moldavci i treniraju u klubovima sa štitnicima! Hvataju na snagu, upravo usled manjka igračkog kvaliteta. Zato, prštaće u Kišinjevu na sve strane! Dobrovoljski ne priprema utakmicu da je dobije, već da je ne izgubi", naveo je Vukićević.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar