У Чикагу погинуо студент из Србије

Милош Грујић (24) из Петровца на Млави трагично је изгубио живот у понедељак 3. октобра у Чикагу у САД, пише 021.рс.

Свијет 05.10.2016 | 13:25
У Чикагу погинуо студент из Србије
Милош је страдао несрећним случајем када су на њега пале водоводне цеви са камиона поред којег је стајао.

Он је радио као возач компаније "Делта Цурриер гроуп" и својим камионом дошао је до одредишта у Чикагу где је требало да испоручи робу. Младић је током истовара стајао поред свог возила, док је други радник био задужен за пријем. Међутим, неколико цеви се откачило и пало на Милоша. 

Хитна помоћ га је брзо превезла у болницу "Ст. Џејмс", али је он преминуо од последица унутрашњег крварења. Локалне власти су одмах покренуле истрагу како би утврдиле како је дошло до пропуста у истовару. 

Милош Грујић је био студент треће године Факултета за спорт и физичко васпитање из Новог Сада. Пре три године је отишао у САД преко програма "Wорк анд травел" и остао тамо да живи и ради, а последња адреса боравка му је била у Сијетлу на Западној обали. 

Како смо сазнали од његових блиских пријатеља, ускоро је намеравао да се врати у Нови Сад и настави школовање. Породица је обавештена о трагичном догађају. 

Подсетимо, пре тачно три године, у Северној Дакоти погинуо је у саобраћајној несрећи Владан Јовановић (24) из Црвенке, тешко је повређен Душан Травица (27), а лакше Горан Шишарица (28), обојица из Куле. Сва тројица су били студенти новосадских факултета и били су такође у САД преко програма "Wорк анд травел".

Извор: Информер

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

горан

05.10.2016 12:03

"У наслову писе 'студент' а вец три године ради као возац у УСА?? Сада це бити питања дали је момак у УСА илегално тј дали му та виза коју је добио прије три године јос вази? А ко год ради у УСА зна да је возац задузен за истовар робе тако да сигурно неце палити она 'цијеви се откациле' него да их јр неко отацио и истрага осигуравајуцег друства це утврдити ко.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Од срца

05.10.2016 13:06

На залост, много "студената" са ових простора вози камионе и "студира" по Америци. Немају никакву заститу ни осигурање. Обицно раде за насе газде којима је профит једини облик патриотизма и носталгије. До дозвола долазе тако сто их газде спонзорису и тиме обавезују да за њих раде док дуг не измире. На обуци не добију никакво знање, него се уце возити директно на цести. Поцивај у миру Милосе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Газда

05.10.2016 20:15

Ста ви мислите да је комунизам нема ста јести а они све знају

Name

Од срца

06.10.2016 06:31

Не газда. Није комунизам али није ни добро да се на тако опасан посао запосле дјеца која су без икаквог искуства. Посто сте газда, претпостављам у камионском бизнису, знате да је "флат-бед" (овакав нацин транспорта као на слици) јако опасан и да захтијева велико искуство. Знамо да је висе плацено од обицног транспорта, али да захтијева висегодисње искуство, посебно при утовару, истовару и обезбједјивању терета. Газде би требали бити забринути за своје упослене, барем из људскости. Мислим да се ови младици упустају у овај јако опасан посао несвјесни опасности која их вреба на сваком километру, па цак и кад су паркирани на истовару. Огроман је број насих у овом послу. Цитава бивса Југа зиви од камиона по Америци. Сви камиондзије се воле и помазу, мисле једни на друге, без обзира одакле су. Зато ме залости губитак младог зивота, без обзира јесмо ли у комунизму, капитализму или на Марсу. Сваког камииндзију неко цека код куце да се врати. Поздрав свим мојим камиондзијама и њиховим породицама.