U Čikagu poginuo student iz Srbije

Miloš Grujić (24) iz Petrovca na Mlavi tragično je izgubio život u ponedeljak 3. oktobra u Čikagu u SAD, piše 021.rs.

Svijet 05.10.2016 | 13:25
U Čikagu poginuo student iz Srbije
Miloš je stradao nesrećnim slučajem kada su na njega pale vodovodne cevi sa kamiona pored kojeg je stajao.

On je radio kao vozač kompanije "Delta Currier group" i svojim kamionom došao je do odredišta u Čikagu gde je trebalo da isporuči robu. Mladić je tokom istovara stajao pored svog vozila, dok je drugi radnik bio zadužen za prijem. Međutim, nekoliko cevi se otkačilo i palo na Miloša. 

Hitna pomoć ga je brzo prevezla u bolnicu "St. Džejms", ali je on preminuo od posledica unutrašnjeg krvarenja. Lokalne vlasti su odmah pokrenule istragu kako bi utvrdile kako je došlo do propusta u istovaru. 

Miloš Grujić je bio student treće godine Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje iz Novog Sada. Pre tri godine je otišao u SAD preko programa "Work and travel" i ostao tamo da živi i radi, a poslednja adresa boravka mu je bila u Sijetlu na Zapadnoj obali. 

Kako smo saznali od njegovih bliskih prijatelja, uskoro je nameravao da se vrati u Novi Sad i nastavi školovanje. Porodica je obaveštena o tragičnom događaju. 

Podsetimo, pre tačno tri godine, u Severnoj Dakoti poginuo je u saobraćajnoj nesreći Vladan Jovanović (24) iz Crvenke, teško je povređen Dušan Travica (27), a lakše Goran Šišarica (28), obojica iz Kule. Sva trojica su bili studenti novosadskih fakulteta i bili su takođe u SAD preko programa "Work and travel".

Izvor: Informer

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

goran

05.10.2016 12:03

"U naslovu pise 'student' a vec tri godine radi kao vozac u USA?? Sada ce biti pitanja dali je momak u USA ilegalno tj dali mu ta viza koju je dobio prije tri godine jos vazi? A ko god radi u USA zna da je vozac zaduzen za istovar robe tako da sigurno nece paliti ona 'cijevi se otkacile' nego da ih jr neko otacio i istraga osiguravajuceg drustva ce utvrditi ko.

ODGOVORITE
Name

Od srca

05.10.2016 13:06

Na zalost, mnogo "studenata" sa ovih prostora vozi kamione i "studira" po Americi. Nemaju nikakvu zastitu ni osiguranje. Obicno rade za nase gazde kojima je profit jedini oblik patriotizma i nostalgije. Do dozvola dolaze tako sto ih gazde sponzorisu i time obavezuju da za njih rade dok dug ne izmire. Na obuci ne dobiju nikakvo znanje, nego se uce voziti direktno na cesti. Pocivaj u miru Milose.

ODGOVORITE
Name

Gazda

05.10.2016 20:15

Sta vi mislite da je komunizam nema sta jesti a oni sve znaju

Name

Od srca

06.10.2016 06:31

Ne gazda. Nije komunizam ali nije ni dobro da se na tako opasan posao zaposle djeca koja su bez ikakvog iskustva. Posto ste gazda, pretpostavljam u kamionskom biznisu, znate da je "flat-bed" (ovakav nacin transporta kao na slici) jako opasan i da zahtijeva veliko iskustvo. Znamo da je vise placeno od obicnog transporta, ali da zahtijeva visegodisnje iskustvo, posebno pri utovaru, istovaru i obezbjedjivanju tereta. Gazde bi trebali biti zabrinuti za svoje uposlene, barem iz ljudskosti. Mislim da se ovi mladici upustaju u ovaj jako opasan posao nesvjesni opasnosti koja ih vreba na svakom kilometru, pa cak i kad su parkirani na istovaru. Ogroman je broj nasih u ovom poslu. Citava bivsa Juga zivi od kamiona po Americi. Svi kamiondzije se vole i pomazu, misle jedni na druge, bez obzira odakle su. Zato me zalosti gubitak mladog zivota, bez obzira jesmo li u komunizmu, kapitalizmu ili na Marsu. Svakog kamiindziju neko ceka kod kuce da se vrati. Pozdrav svim mojim kamiondzijama i njihovim porodicama.