СП - Ибишевић: Храбро на "Ђаволе"!

Требамо ући храбро у утакмицу и дати максимум. Уколико то урадимо, уз мало среће можемо направити добар резултат, каже капитен Херте и нападач Босне и Херцеговине пред меч са Белгијом.

Фудбал 05.10.2016 | 14:00
СП - Ибишевић: Храбро на "Ђаволе"!
Ведад Ибишевић бриљира у Бундеслиги. У суботу је са два гола донио тријумф Хертхи над ХСВ (2:0) и једна је од главних узданица селектора Босне и Херцеговине Мехмеда Баждаревића у петак у мечу против Белгије у Бриселу у квалификацијама за Мундијал 2018. у Русији.

"Знамо да Белгија има супер добру екипу. Веома су квалитетни. Међутим, морамо гледати на себе и како им се супротставити. Увијек постоји нада, тако је и овај пут, те вјерујем да ћемо је искористити", истакао је Ибишевић.

Каже да је добра ствар за БиХ што ће Белгија бити ослабљена неиграњем неколико стандардних репрезентативаца. Ипак, упозорава и да то не мора пуно значити.

"Сигурно да је предност што не играју (Кевин) Де Брујне и (Венсан) Компани, свјетски играчи који могу помоћи свакој екипи. Ипак, они имају златну генерацију која има заиста доста играча и сигуран сам да ће наћи добре замјене за њих. Дакле, изостанак неколико играча не мијења пуно ствар. Биће тешка утакмица. Имамо и ми квалитетне играче и морамо дати све од себе да их изненадимо", рекао је Ибишевић.

На питање који би највећи адут БиХ могао бити у петак у Бриселу, одговорио је:

"Да вјерујемо у себе, да можемо направити позитиван резултат и не предајемо се прије времена. Требамо ући храбро у утакмицу и дати максимум. Уколико то урадимо, уз мало среће можемо направити добар резултат".

Ибишевић је постигао пет голова у досадашњем току Бундеслиге. Херта је друга на табели и хит је шампионата са три бода мање од лидера Бајерна.

"Кренули смо добро. Задовољан сам и ја и сви у клубу. Циљ нам је на крају да будемо у средини табеле, што је најреалније за ову сезону. Желимо задржати 'лауф' који имамо што је могуће дуже", поручио је Ибишевић, који је отворио сезоне попут оне из 2008. године када је постигао 18 голова, тада у дресу Хофенхајма немилосрдно тресао противничке мреже до тешке повреде у јануару 2009.

"Била су то друга времена. Био сам пуно млађи. Добро се и сада осјећам, одрадио сам добре припреме, екипа добро изгледа за сада. Видјећемо како ће бити у наставку сезоне", нагласио је увијек скромни Ибишевић.

Извор: мондо.ба/Анадолија

Коментари / 0

Оставите коментар