SP - Ibišević: Hrabro na "Đavole"!

Trebamo ući hrabro u utakmicu i dati maksimum. Ukoliko to uradimo, uz malo sreće možemo napraviti dobar rezultat, kaže kapiten Herte i napadač Bosne i Hercegovine pred meč sa Belgijom.

Fudbal 05.10.2016 | 14:00
SP - Ibišević: Hrabro na "Đavole"!
Vedad Ibišević briljira u Bundesligi. U subotu je sa dva gola donio trijumf Herthi nad HSV (2:0) i jedna je od glavnih uzdanica selektora Bosne i Hercegovine Mehmeda Baždarevića u petak u meču protiv Belgije u Briselu u kvalifikacijama za Mundijal 2018. u Rusiji.

"Znamo da Belgija ima super dobru ekipu. Veoma su kvalitetni. Međutim, moramo gledati na sebe i kako im se suprotstaviti. Uvijek postoji nada, tako je i ovaj put, te vjerujem da ćemo je iskoristiti", istakao je Ibišević.

Kaže da je dobra stvar za BiH što će Belgija biti oslabljena neigranjem nekoliko standardnih reprezentativaca. Ipak, upozorava i da to ne mora puno značiti.

"Sigurno da je prednost što ne igraju (Kevin) De Brujne i (Vensan) Kompani, svjetski igrači koji mogu pomoći svakoj ekipi. Ipak, oni imaju zlatnu generaciju koja ima zaista dosta igrača i siguran sam da će naći dobre zamjene za njih. Dakle, izostanak nekoliko igrača ne mijenja puno stvar. Biće teška utakmica. Imamo i mi kvalitetne igrače i moramo dati sve od sebe da ih iznenadimo", rekao je Ibišević.

Na pitanje koji bi najveći adut BiH mogao biti u petak u Briselu, odgovorio je:

"Da vjerujemo u sebe, da možemo napraviti pozitivan rezultat i ne predajemo se prije vremena. Trebamo ući hrabro u utakmicu i dati maksimum. Ukoliko to uradimo, uz malo sreće možemo napraviti dobar rezultat".

Ibišević je postigao pet golova u dosadašnjem toku Bundeslige. Herta je druga na tabeli i hit je šampionata sa tri boda manje od lidera Bajerna.

"Krenuli smo dobro. Zadovoljan sam i ja i svi u klubu. Cilj nam je na kraju da budemo u sredini tabele, što je najrealnije za ovu sezonu. Želimo zadržati 'lauf' koji imamo što je moguće duže", poručio je Ibišević, koji je otvorio sezone poput one iz 2008. godine kada je postigao 18 golova, tada u dresu Hofenhajma nemilosrdno tresao protivničke mreže do teške povrede u januaru 2009.

"Bila su to druga vremena. Bio sam puno mlađi. Dobro se i sada osjećam, odradio sam dobre pripreme, ekipa dobro izgleda za sada. Vidjećemo kako će biti u nastavku sezone", naglasio je uvijek skromni Ibišević.

Izvor: mondo.ba/Anadolija

Komentari / 0

Ostavite komentar