Ураган на Карибима однио 11 живота

Ураган "Метју" креће се данас према јужном дијелу Бахама праћен опасним вјетром након што је однио најмање 11 живота у карипском подручју и нанио штету у Хаитију, чији је јужни дио поплављен.

Свијет 05.10.2016 | 10:20
Ураган на Карибима однио 11 живота
Западни дио Хаитија остао је одсјечен пошто је вода однијела важан саобраћајни мост, путеви су непроходни, а телефонске везе у прекиду. За сада нема информација о погинулима или повријеђенима у том дијелу земље.

Званичници кажу да још нису у стању да процијене штету послије удара олује праћене вјетром брзине до 230 километара на час. У прошлости су слабије олује односиле хиљаде живота, преноси АП.

"Оно што знамо јесте да су многе, многе куће оштећене. Неке су остале без кровова и то ће бити замијењено, али су неке потпуно уништене", рекао је министар унутрашњих послова Франсоа Аник Жозеф.

Након што је синоћ захватио источни дио Кубе, који је слабо насељен, центар урагана је дјелимично ослабио, али се и даље снажна олуја вратила на океан.
Авион метеоролошке службе утврдио је да се центар урагана налази око 50 километара сјеверозападно од источне Кубе.

У два часа иза поноћи измјерен је вјетар брзине 200 километара на час, а читава олуја креће се брзином од 13 километара на час.

Извор: Срна

Коментари / 0

Оставите коментар