Uragan na Karibima odnio 11 života

Uragan "Metju" kreće se danas prema južnom dijelu Bahama praćen opasnim vjetrom nakon što je odnio najmanje 11 života u karipskom području i nanio štetu u Haitiju, čiji je južni dio poplavljen.

Svijet 05.10.2016 | 10:20
Uragan na Karibima odnio 11 života
Zapadni dio Haitija ostao je odsječen pošto je voda odnijela važan saobraćajni most, putevi su neprohodni, a telefonske veze u prekidu. Za sada nema informacija o poginulima ili povrijeđenima u tom dijelu zemlje.

Zvaničnici kažu da još nisu u stanju da procijene štetu poslije udara oluje praćene vjetrom brzine do 230 kilometara na čas. U prošlosti su slabije oluje odnosile hiljade života, prenosi AP.

"Ono što znamo jeste da su mnoge, mnoge kuće oštećene. Neke su ostale bez krovova i to će biti zamijenjeno, ali su neke potpuno uništene", rekao je ministar unutrašnjih poslova Fransoa Anik Žozef.

Nakon što je sinoć zahvatio istočni dio Kube, koji je slabo naseljen, centar uragana je djelimično oslabio, ali se i dalje snažna oluja vratila na okean.
Avion meteorološke službe utvrdio je da se centar uragana nalazi oko 50 kilometara sjeverozapadno od istočne Kube.

U dva časa iza ponoći izmjeren je vjetar brzine 200 kilometara na čas, a čitava oluja kreće se brzinom od 13 kilometara na čas.

Izvor: Srna

Komentari / 0

Ostavite komentar