ХДЗ и Мост договорили састав нове Владе?

Након четверосатних преговора о формирању нове владе челници ХДЗ-а и Моста Андреј Пленковић и Божо Петров данас су пред новинаре изишли задовољни разговорима на којима је било ријечи о изгледу будуће хрватске Владе, а иако детаље нису откривали, Пленковић је најавио како ће се број министарстава смањити.

Регион 04.10.2016 | 21:35
ХДЗ и Мост договорили састав нове Владе?
"Разговарали смо о формату будуће владе те смо врло детаљно говорили о надлежностима у појединим ресорима и броју министарстава. Такође, разговарали смо и о прецизно идентификованим жељама и амбицијама ХДЗ-а и Моста у којим ресорима су тренутно фокусирани њихови приоритети", рекао је Пленковић.

Увјерен је, каже, и да су близу рјешењима која ће омогућити рационалну и квалитетну Владу. Пленковић је истакао да је циљ ХДЗ-а да до понедјељка, када ће бити одржане консултације код предсједника Републике Хрватске, дођу с потребних 76 потписа како би добили мандат за састављање нове Владе.

Предсједник ХДЗ-а најавио је да раде на томе да број министарстава буде нешто мањи него што је садашњих двадесет, али није прецизирао колико ће бити укупно министарстава тек је назначио да ће се нека министарства спајати.

"Ми смо добили приједлоге ХДЗ-а, а такође дали смо и своје приједлоге на који начин видимо будућу извршну власт. О самим приједлозима ћемо, и ми и колеге из ХДЗ-а проћи кроз своја тијела и надам се да ће се на крају постићи договор", рекао је Петров.

Мишљења је да је реално очекивати разрјешење у предстојећих неколико дана. Медијска нагађања о томе да се морају одлучити између Министарства унутрашњих послова и мјеста предсједника Сабора није хтио коментарисати.

(Хина, Фена)

Коментари / 0

Оставите коментар