Поцо "сече главе", стигао ЧЕТВРТИ тренер у 2016. години!

Удинезе има нови стадион, али и старог преког власника, који води клуб од 1986. године. Кад иде - свима је добро! Кад не иде...

Фудбал 05.10.2016 | 14:30
Поцо "сече главе", стигао ЧЕТВРТИ тренер у 2016. години!
Контровезни италијански бизнисмен Ђампаоло Поцо, који је у једном тренутку био власник Удинезеа, Вотфорда и Гранаде, наставља да "сече тренерске главе" на реновираној "Дачија арени" у Удинама.

Поцо је сменио трећег тренера ове године (!?), после Стефана Колантуона и Луиђија Ди Канија, отказ је добио и Ђузепе Јакини, тако да је искусни Луиђи Делнери добио изненада прилику да води 19. клуб у живописној тренерској каријери.

Поцо, који је у јуну ове године продао Гранаду кинеским бинзисменима, а у међувремену "преписао" Вотфорд сину Ђину, који живи у Лондону, и којег је у фудбал увео кроз нашироко хваљену Удинезеову скаутинг службу, изгледа се посветио у потпуности својој првој љубави, "зебретама", чији је власник од 1986. године.

А, од тада, до данас, Поцо је два пута одстрањиван из фудбала због намештања резултата, Удинезе је својевремено боравио у Серији Б због тога, крајем 80-их година, а доживео и да му буде одузето девет бодова у Серији А у сезони 1986/87.

Самом Поцу изречена вишемесечна суспензија након што је полиција прислушкивала његов телефонски разговор са председником Лација Ђанмарком Каљеријем 1990. године, но он је касније доживео, након што је европском фудбалу подарио играче попут Марсија Амороса, Фабија Кваљареле, Алексиса Санчеза, Квадва Асамое, Самира Хандановића, итд, да буде проглашен за најбољег председника Серије А за сезону 2007/08.

Ипак, након што се прошле сезоне спасао испадања у последњем колу, са бодом више од првог тима испод црте, Удинезе је ове сезоне забележио две победе у првих седам кола и налази се опет "тик" изнад зоне испадања, са бодом више од Палерма који је на 18. позицији.

У потрази за бегом ка средини терене, Поцо се одлучио за 66-годишњег Делнерија, који је био без посла након што је крајем прошле сезоне испао из Серије А са Вероном, а сада ће водити клуб чији је био члан као фудбалер две године (1978-80). Потписан је уговор на једну сезону са опцијом наставка и наредне.

Делнери је тренирао Опитерђину, Про Горицију, Патриницаудаће, Терамо, Равену, Новару, Ноћерину, Тернану, Емполи, Тернану, Кјево, Порто, Рому, Палермо, Кјево, Аталанту, Сампдорију, Јувентус, Ђенову, Верону и сада Удинезе.

Дел Нери је наследио Дјузепеа Јакинија, који је добио отказ услед лоших резултата, и потписао једногодишњи уговор, са опцијом да се продужи за још једну сезону.

Дел Нери ће дебитовати 15. октобра против Јувентуса у Торину, његовог некадашњег клуба.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар