Poco "seče glave", stigao ČETVRTI trener u 2016. godini!

Udineze ima novi stadion, ali i starog prekog vlasnika, koji vodi klub od 1986. godine. Kad ide - svima je dobro! Kad ne ide...

Fudbal 05.10.2016 | 14:30
Poco "seče glave", stigao ČETVRTI trener u 2016. godini!
Kontrovezni italijanski biznismen Đampaolo Poco, koji je u jednom trenutku bio vlasnik Udinezea, Votforda i Granade, nastavlja da "seče trenerske glave" na renoviranoj "Dačija areni" u Udinama.

Poco je smenio trećeg trenera ove godine (!?), posle Stefana Kolantuona i Luiđija Di Kanija, otkaz je dobio i Đuzepe Jakini, tako da je iskusni Luiđi Delneri dobio iznenada priliku da vodi 19. klub u živopisnoj trenerskoj karijeri.

Poco, koji je u junu ove godine prodao Granadu kineskim binzismenima, a u međuvremenu "prepisao" Votford sinu Đinu, koji živi u Londonu, i kojeg je u fudbal uveo kroz naširoko hvaljenu Udinezeovu skauting službu, izgleda se posvetio u potpunosti svojoj prvoj ljubavi, "zebretama", čiji je vlasnik od 1986. godine.

A, od tada, do danas, Poco je dva puta odstranjivan iz fudbala zbog nameštanja rezultata, Udineze je svojevremeno boravio u Seriji B zbog toga, krajem 80-ih godina, a doživeo i da mu bude oduzeto devet bodova u Seriji A u sezoni 1986/87.

Samom Pocu izrečena višemesečna suspenzija nakon što je policija prisluškivala njegov telefonski razgovor sa predsednikom Lacija Đanmarkom Kaljerijem 1990. godine, no on je kasnije doživeo, nakon što je evropskom fudbalu podario igrače poput Marsija Amorosa, Fabija Kvaljarele, Aleksisa Sančeza, Kvadva Asamoe, Samira Handanovića, itd, da bude proglašen za najboljeg predsednika Serije A za sezonu 2007/08.

Ipak, nakon što se prošle sezone spasao ispadanja u poslednjem kolu, sa bodom više od prvog tima ispod crte, Udineze je ove sezone zabeležio dve pobede u prvih sedam kola i nalazi se opet "tik" iznad zone ispadanja, sa bodom više od Palerma koji je na 18. poziciji.

U potrazi za begom ka sredini terene, Poco se odlučio za 66-godišnjeg Delnerija, koji je bio bez posla nakon što je krajem prošle sezone ispao iz Serije A sa Veronom, a sada će voditi klub čiji je bio član kao fudbaler dve godine (1978-80). Potpisan je ugovor na jednu sezonu sa opcijom nastavka i naredne.

Delneri je trenirao Opiterđinu, Pro Goriciju, Patrinicaudaće, Teramo, Ravenu, Novaru, Noćerinu, Ternanu, Empoli, Ternanu, Kjevo, Porto, Romu, Palermo, Kjevo, Atalantu, Sampdoriju, Juventus, Đenovu, Veronu i sada Udineze.

Del Neri je nasledio Djuzepea Jakinija, koji je dobio otkaz usled loših rezultata, i potpisao jednogodišnji ugovor, sa opcijom da se produži za još jednu sezonu.

Del Neri će debitovati 15. oktobra protiv Juventusa u Torinu, njegovog nekadašnjeg kluba.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar