СП: Партизановци носе Црну Гору!

Много је бивших и садашњих фудбалера Партизана који су на клупи или у репрезентацији Црне Горе. Марко Јанковић и Небојша Косовић конкуришу за састав за мечеве против Казахстана и Данске. Повређен Марко Баша.

Фудбал 05.10.2016 | 13:00
СП: Партизановци носе Црну Гору!
Црна Гора је наставила лепу традицију да на отварању квалификација за велико такмичење остане непоражена. Против Румуније у Клужу, почетком септембра, "соколови" су волшебно избегли пораз и успели су да сачувају бод (1:1), иако су Румуни имали пенал у судијској надокнади.

Пред четом Љубише Тумбаковића и његовог првог помоћника Зорана Бате Мирковића нови су изазови. Црна Гора најпре дочекује Казахстан (8. октобар), а потом гостује Данској (11. октобар) у квалификацијама за Мундијал у Русији 2018. године.

Проблем за Тумбаковића јесу повреде искусног дефанзивца Марка Баше и нападача Мирка Вучинића, за кога је рекао да би, можда, могао да конкурише за утакмицу против Данске. "Тумба" је љут и због тога што Стеван Јоветић нема довољну минутажу у Интеру.

"Стицајем околности, нажалост, поново немамо Башу. Такође, са Луком Ђорђевићем смо имали озбиљну идеју, био нам је потребан за меч са Казахстаном, а нема ни Филипа Стојковића. Мислим да Јоветић заслужује да много више игра у Интеру. Ипак, то је ствар тренера те екипе. Верујем да би његова форма била много боља да има већу минутажу. Ипак, шта је ту је, морамо да се снађемо. Остали играчи добро раде, атмосфера у тиму је одлична", рекао је Тумбаковић, преноси мондо.ме

Тумбаковић је најавио да би Мирко Вучинић можда могао да буде спреман за меч са Данском.

"Мирко ће полако да тренира, покушаћемо да га оспособимо за дуел са Данцима",

Занимљивост за црногорски национални тим је што он "врви" од бивших и садашњих играча Партизана.
Поменимо голмана Младена Божовића (Зета), штопере Стефана Савића (Атлетико Мадрид) и Жарла Томашевића (Остенде), Стевана Јоветића (Интер), Марка Јанковића и Небојше Косовића (садашњи играчи Партизана), Адам Марушић (Остенде) је фудбал учио у Партизановој школи...  

Извор: мондо.рс/мондо.ме

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Драско

06.10.2016 13:18

Идемо соколови сиви...

ОДГОВОРИТЕ