SP: Partizanovci nose Crnu Goru!

Mnogo je bivših i sadašnjih fudbalera Partizana koji su na klupi ili u reprezentaciji Crne Gore. Marko Janković i Nebojša Kosović konkurišu za sastav za mečeve protiv Kazahstana i Danske. Povređen Marko Baša.

Fudbal 05.10.2016 | 13:00
SP: Partizanovci nose Crnu Goru!
Crna Gora je nastavila lepu tradiciju da na otvaranju kvalifikacija za veliko takmičenje ostane neporažena. Protiv Rumunije u Klužu, početkom septembra, "sokolovi" su volšebno izbegli poraz i uspeli su da sačuvaju bod (1:1), iako su Rumuni imali penal u sudijskoj nadoknadi.

Pred četom Ljubiše Tumbakovića i njegovog prvog pomoćnika Zorana Bate Mirkovića novi su izazovi. Crna Gora najpre dočekuje Kazahstan (8. oktobar), a potom gostuje Danskoj (11. oktobar) u kvalifikacijama za Mundijal u Rusiji 2018. godine.

Problem za Tumbakovića jesu povrede iskusnog defanzivca Marka Baše i napadača Mirka Vučinića, za koga je rekao da bi, možda, mogao da konkuriše za utakmicu protiv Danske. "Tumba" je ljut i zbog toga što Stevan Jovetić nema dovoljnu minutažu u Interu.

"Sticajem okolnosti, nažalost, ponovo nemamo Bašu. Takođe, sa Lukom Đorđevićem smo imali ozbiljnu ideju, bio nam je potreban za meč sa Kazahstanom, a nema ni Filipa Stojkovića. Mislim da Jovetić zaslužuje da mnogo više igra u Interu. Ipak, to je stvar trenera te ekipe. Verujem da bi njegova forma bila mnogo bolja da ima veću minutažu. Ipak, šta je tu je, moramo da se snađemo. Ostali igrači dobro rade, atmosfera u timu je odlična", rekao je Tumbaković, prenosi mondo.me

Tumbaković je najavio da bi Mirko Vučinić možda mogao da bude spreman za meč sa Danskom.

"Mirko će polako da trenira, pokušaćemo da ga osposobimo za duel sa Dancima",

Zanimljivost za crnogorski nacionalni tim je što on "vrvi" od bivših i sadašnjih igrača Partizana.
Pomenimo golmana Mladena Božovića (Zeta), štopere Stefana Savića (Atletiko Madrid) i Žarla Tomaševića (Ostende), Stevana Jovetića (Inter), Marka Jankovića i Nebojše Kosovića (sadašnji igrači Partizana), Adam Marušić (Ostende) je fudbal učio u Partizanovoj školi...  

Izvor: mondo.rs/mondo.me

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Drasko

06.10.2016 13:18

Idemo sokolovi sivi...

ODGOVORITE