БиХ - Дебитант Јајало: Као да сам дуго са “Змајевима”!

Фудбалер Палерма о својим утисцима из кампа "змајева" пред дебитантски наступ за БиХ.

Фудбал 04.10.2016 | 18:30
БиХ - Дебитант Јајало: Као да сам дуго са “Змајевима”!
Селектор БиХ Мехмед Баждаревић у селекцију која ће се супротставити Белгији и Кипру уврстио је Мату Јајала, који би могао написати свој први наступ за “змајеве”.

Некадашњи фудбалер Славен Белупа, Сијене, Келна, Сарајева и Ријеке добио је дозволу ФИФА да наступа за Би Хи стигао је позив селектора Баждаревића.

"Није баш да сам га очекивао, али ни да ме изненадио. Дуже вријеме сам био у контакту са селектором, али сам раније имао неких проблема са повредом. Сада сам здрав,  почео сам да играм тако да ми је драго што сам се прикључио репрезентацији".

Утисци о играчима?            

"Супер, није било проблема око прилагођавања, знам већину момака од прије, чак мислим да сам играо скоро па против свакога и стварно је као да сам већ дуже вријеме овдје, а не као да сам тек један дан".

На питање да ли очекује да дебитује већ против Белгије одговорио је:

“Слагао бих кад би рекао да не очекујем. Вјероватно свако од нас размишља тако. Сваки спортиста тежи да игра, да наступа и да најбоље што може помогне својој екипи. Видјећемо шта каже селектор”.

Од јануара 2015. године Јајало наступа за Палерму у који је стигао из Ријеке. То није његов први клуб у Италији пошто је раније наступао и за Сијену.

“Већ сам двије године тамо и супер сам се навикао. И раније сам живио у Италији, знао сам језик и адаптација је била прилично лагана. Дочекан сам лијепо и од стране саиграча“.

У каријери је кратко наступао и за Сарајево.

“Већина играча са којима сам играо више није тамо, пуно тога се промијенило тако је то у фудбалу, али наравно да пратим све и навијам.“ 

Извор: мондо.ба

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Зоки

05.10.2016 10:25

Добродосао у Змајево Гнијездо

ОДГОВОРИТЕ