BiH - Debitant Jajalo: Kao da sam dugo sa “Zmajevima”!

Fudbaler Palerma o svojim utiscima iz kampa "zmajeva" pred debitantski nastup za BiH.

Fudbal 04.10.2016 | 18:30
BiH - Debitant Jajalo: Kao da sam dugo sa “Zmajevima”!
Selektor BiH Mehmed Baždarević u selekciju koja će se suprotstaviti Belgiji i Kipru uvrstio je Matu Jajala, koji bi mogao napisati svoj prvi nastup za “zmajeve”.

Nekadašnji fudbaler Slaven Belupa, Sijene, Kelna, Sarajeva i Rijeke dobio je dozvolu FIFA da nastupa za Bi Hi stigao je poziv selektora Baždarevića.

"Nije baš da sam ga očekivao, ali ni da me iznenadio. Duže vrijeme sam bio u kontaktu sa selektorom, ali sam ranije imao nekih problema sa povredom. Sada sam zdrav,  počeo sam da igram tako da mi je drago što sam se priključio reprezentaciji".

Utisci o igračima?            

"Super, nije bilo problema oko prilagođavanja, znam većinu momaka od prije, čak mislim da sam igrao skoro pa protiv svakoga i stvarno je kao da sam već duže vrijeme ovdje, a ne kao da sam tek jedan dan".

Na pitanje da li očekuje da debituje već protiv Belgije odgovorio je:

“Slagao bih kad bi rekao da ne očekujem. Vjerovatno svako od nas razmišlja tako. Svaki sportista teži da igra, da nastupa i da najbolje što može pomogne svojoj ekipi. Vidjećemo šta kaže selektor”.

Od januara 2015. godine Jajalo nastupa za Palermu u koji je stigao iz Rijeke. To nije njegov prvi klub u Italiji pošto je ranije nastupao i za Sijenu.

“Već sam dvije godine tamo i super sam se navikao. I ranije sam živio u Italiji, znao sam jezik i adaptacija je bila prilično lagana. Dočekan sam lijepo i od strane saigrača“.

U karijeri je kratko nastupao i za Sarajevo.

“Većina igrača sa kojima sam igrao više nije tamo, puno toga se promijenilo tako je to u fudbalu, ali naravno da pratim sve i navijam.“ 

Izvor: mondo.ba

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Zoki

05.10.2016 10:25

Dobrodosao u Zmajevo Gnijezdo

ODGOVORITE