Спријечен илегални улаз 9.000 миграната

Заједничке снаге Војске и МУП-а Србије на обезбјеђивању границе према Бугарској и Македонији од почетка ангажовања спријечиле су илегални прелаз више од 9.000 миграната, рекао је министар одбране Србије Зоран Ђорђевић у разговору са амбасадором Грчке у Београду Елијасом Алијадисом.

Србија 04.10.2016 | 15:15
Спријечен илегални улаз 9.000 миграната
Ђорђевић је са Алијадисом данас разговарао о могућностима унапређења сарадње у области одбране, те у областима од заједничког интереса, саопштено је из Министарства одбране Србије.

Саговорници су закључили да су нови безбједносни изазови, ризици и пријетње у виду тероризма, као и миграторна криза која нарушава регионалну стабилност подстрек за још ближу сарадњу обавјештајних и безбједносних служби двије земље и повезивање свих земаља региона.



Ђорђевић је захвалио за континурану подршку Грчке очувању територијалног интегритета и суверинитета на Косову и Метохији, европским интеграцијама Србије, као и за изузетно гостопримство грчког народа приликом обиљежавања стогодишњице битке на Кајмакчалану и прославе 100 година од искрцавања Српске војске на острва Крф и Видо.

Извор: Срна

Коментари / 0

Оставите коментар