Spriječen ilegalni ulaz 9.000 migranata

Zajedničke snage Vojske i MUP-a Srbije na obezbjeđivanju granice prema Bugarskoj i Makedoniji od početka angažovanja spriječile su ilegalni prelaz više od 9.000 migranata, rekao je ministar odbrane Srbije Zoran Đorđević u razgovoru sa ambasadorom Grčke u Beogradu Elijasom Alijadisom.

Srbija 04.10.2016 | 15:15
Spriječen ilegalni ulaz 9.000 migranata
Đorđević je sa Alijadisom danas razgovarao o mogućnostima unapređenja saradnje u oblasti odbrane, te u oblastima od zajedničkog interesa, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

Sagovornici su zaključili da su novi bezbjednosni izazovi, rizici i prijetnje u vidu terorizma, kao i migratorna kriza koja narušava regionalnu stabilnost podstrek za još bližu saradnju obavještajnih i bezbjednosnih službi dvije zemlje i povezivanje svih zemalja regiona.



Đorđević je zahvalio za kontinuranu podršku Grčke očuvanju teritorijalnog integriteta i suveriniteta na Kosovu i Metohiji, evropskim integracijama Srbije, kao i za izuzetno gostoprimstvo grčkog naroda prilikom obilježavanja stogodišnjice bitke na Kajmakčalanu i proslave 100 godina od iskrcavanja Srpske vojske na ostrva Krf i Vido.

Izvor: Srna

Komentari / 0

Ostavite komentar