САД спремне на "пакт са ђаволом"

У Москви је све јачи утисак да су САД, у жељи за промјеном режима у Сирији, спремне и на "пакт са ђаволом", односно на савез са терористима – наводи се у саопштењу Министарства спољних послова Русије.

Свијет 04.10.2016 | 15:01
САД спремне на "пакт са ђаволом"
Министарство је јуче изразило жаљење због одлуке Вашингтона да обустави разговоре са Москвом о примирју у Сирији, оценивши да САД покушавају да одговорност за неуспијех и непоштовање споразума о Сирији пребаце на Русију, јавља АФП.

"Након што нису испоштовале споразуме које су саме израдиле, САД покушавају да одговорност пребаце на неког другог", рекла је портпаролка Министарства спољних послова Русије Марија Захарова руској телевизији.

Захарова је указала и на то да је недјеловање Вашингтона резултирало прегруписавањем екстремиста током тог периода, наоружавањем екстремиста и мобилисањем њихових ресурса, пренео је Тас.

Вашингтон је претходно обуставио разговоре са Русијом о Сирији. Циљ разговора је био да се оживи прекид ватре у тој земљи и да се успостави заједничка војна групација за обрачун за џихадистима.

"Ово није одлука која је донијета лако", рекао је портпарол Стејт департмента Џон Кирби, који тврди да Русија и њени сиријски савезници појачавају нападе на области у којима су цивили, преноси АФП.

(Агенције)

Коментари / 5

Оставите коментар
Name

хасан

04.10.2016 13:28

Русија земља диктатора и лудјака и лијепих зена

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хусо

04.10.2016 14:35

Американци су у Вијетнамском рату спрасили око три милиона цивила а сада се ко фол брину за области у којима су цивили.

Name

наравно..

04.10.2016 17:21

И ја кад сијем кромпир улазем новац у дјубриво (у сјеме не јер оставим од просле године) надајуци се да це опет родити и бити плода,тако и американци- присиљенису на пакт са дзихадистима јер су пуно новца у њих улозили надајуци се добром плоду тј.свргавању Асада и постављања свог цовјека

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИХАИЛО МИКИЦ

04.10.2016 18:03

Док се Руси и Американци нагоде на рацун Сирије, Асаду и народу од цекања це отпасти му..

Name

Губљење утицаја у свијету.

04.10.2016 18:52

Американци су навикли да ураде ста су наумили али овај пут неце моци. Није Проблем сто це изгубити у Сирији вец це се све висе земаља супростављати Америцким интересима.Они немогу да разумију да и други треба да зиве.

ОДГОВОРИТЕ