SAD spremne na "pakt sa đavolom"

U Moskvi je sve jači utisak da su SAD, u želji za promjenom režima u Siriji, spremne i na "pakt sa đavolom", odnosno na savez sa teroristima – navodi se u saopštenju Ministarstva spoljnih poslova Rusije.

Svijet 04.10.2016 | 15:01
SAD spremne na "pakt sa đavolom"
Ministarstvo je juče izrazilo žaljenje zbog odluke Vašingtona da obustavi razgovore sa Moskvom o primirju u Siriji, ocenivši da SAD pokušavaju da odgovornost za neuspijeh i nepoštovanje sporazuma o Siriji prebace na Rusiju, javlja AFP.

"Nakon što nisu ispoštovale sporazume koje su same izradile, SAD pokušavaju da odgovornost prebace na nekog drugog", rekla je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova ruskoj televiziji.

Zaharova je ukazala i na to da je nedjelovanje Vašingtona rezultiralo pregrupisavanjem ekstremista tokom tog perioda, naoružavanjem ekstremista i mobilisanjem njihovih resursa, preneo je Tas.

Vašington je prethodno obustavio razgovore sa Rusijom o Siriji. Cilj razgovora je bio da se oživi prekid vatre u toj zemlji i da se uspostavi zajednička vojna grupacija za obračun za džihadistima.

"Ovo nije odluka koja je donijeta lako", rekao je portparol Stejt departmenta Džon Kirbi, koji tvrdi da Rusija i njeni sirijski saveznici pojačavaju napade na oblasti u kojima su civili, prenosi AFP.

(Agencije)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

hasan

04.10.2016 13:28

Rusija zemlja diktatora i ludjaka i lijepih zena

ODGOVORITE
Name

Huso

04.10.2016 14:35

Amerikanci su u Vijetnamskom ratu sprasili oko tri miliona civila a sada se ko fol brinu za oblasti u kojima su civili.

Name

naravno..

04.10.2016 17:21

I ja kad sijem krompir ulazem novac u djubrivo (u sjeme ne jer ostavim od prosle godine) nadajuci se da ce opet roditi i biti ploda,tako i amerikanci- prisiljenisu na pakt sa dzihadistima jer su puno novca u njih ulozili nadajuci se dobrom plodu tj.svrgavanju Asada i postavljanja svog covjeka

ODGOVORITE
Name

MIHAILO MIKIC

04.10.2016 18:03

Dok se Rusi i Amerikanci nagode na racun Sirije, Asadu i narodu od cekanja ce otpasti mu..

Name

Gubljenje uticaja u svijetu.

04.10.2016 18:52

Amerikanci su navikli da urade sta su naumili ali ovaj put nece moci. Nije Problem sto ce izgubiti u Siriji vec ce se sve vise zemalja suprostavljati Americkim interesima.Oni nemogu da razumiju da i drugi treba da zive.

ODGOVORITE