Клоп и Ливерпул, година прва: Није вријеме за славље...

Немачки тренер верује да је "преобратио" све који су сумњали у њега и поручује да још дуго планира да остане на Енфилду.

Фудбал 04.10.2016 | 21:30
Клоп и Ливерпул, година прва: Није вријеме за славље...
Ливерпул је у суботу против Свонсија остварио пету узастопну победу у свим такмичењима (2:1), а када 17. октобра буде играо следећу утакмицу, дерби против Манчестер јунајтеда, Јирген Клоп увелико ће заћи у другу годину на клупи славног клуба са Мерсисајда.

Некадашњи тренер Борусије из Дортмунда 8. октобра 2015. је званично наследио Брендана Роџерса.

Под његовим вођством је Ливерпул изгубио финале Лига купа (од Манчестер ситија, на пенале) и Лиге Европе (од Севиље), док је у Премијер лиги заузео осмо место.

Ове сезоне, растерећени обавеза у Европи, "редси" после седам одиграних кола заостају два бода за водећим Манчестер ситијем.

"Прошла је једна година. Ја сам годину дана старији, али све остало је у реду. Није све савршено, али добро је што је тако", рекао је Клоп за "Ливерпул ехо".

"Основна ствар је да нисам овде дошао на годину, него на много дуже, а то значи да из свега што смо до сада урадили треба да извучемо поуке и спремимо се за наредне изазове. То је универзални животни рецепт".

Клоп је поручио да није расположен за славље и освртање уназад, тако да 8. октобра нико не треба да му доноси "рођенданску" торту.

Истакао је, ипак, да му је драго што је од прошле јесени показао да има квалитете потребне да води тако велики и амбициозан тим.

"На почетку је било доста сумњи и гласина. Говорили су да сам био добар у Дортмунду, али да Немац не може да буде успешан менаџер Ливерпула. Сада је много боља ситуација".

Клоп је додао да је комплетан осећај припадности Ливерпулу и рада у њему, превазишао његова очекивања.

"Клуб ми се допадао и раније, али када постанете део њега, утисак постаје много јачи. Наравно, Ливерпул не сме да ужива у својој историји, јер има много тога што мора да уради", поручио је 49-годишњи тренер из Штутгарта.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар