Klop i Liverpul, godina prva: Nije vrijeme za slavlje...

Nemački trener veruje da je "preobratio" sve koji su sumnjali u njega i poručuje da još dugo planira da ostane na Enfildu.

Fudbal 04.10.2016 | 21:30
Klop i Liverpul, godina prva: Nije vrijeme za slavlje...
Liverpul je u subotu protiv Svonsija ostvario petu uzastopnu pobedu u svim takmičenjima (2:1), a kada 17. oktobra bude igrao sledeću utakmicu, derbi protiv Mančester junajteda, Jirgen Klop uveliko će zaći u drugu godinu na klupi slavnog kluba sa Mersisajda.

Nekadašnji trener Borusije iz Dortmunda 8. oktobra 2015. je zvanično nasledio Brendana Rodžersa.

Pod njegovim vođstvom je Liverpul izgubio finale Liga kupa (od Mančester sitija, na penale) i Lige Evrope (od Sevilje), dok je u Premijer ligi zauzeo osmo mesto.

Ove sezone, rasterećeni obaveza u Evropi, "redsi" posle sedam odigranih kola zaostaju dva boda za vodećim Mančester sitijem.

"Prošla je jedna godina. Ja sam godinu dana stariji, ali sve ostalo je u redu. Nije sve savršeno, ali dobro je što je tako", rekao je Klop za "Liverpul eho".

"Osnovna stvar je da nisam ovde došao na godinu, nego na mnogo duže, a to znači da iz svega što smo do sada uradili treba da izvučemo pouke i spremimo se za naredne izazove. To je univerzalni životni recept".

Klop je poručio da nije raspoložen za slavlje i osvrtanje unazad, tako da 8. oktobra niko ne treba da mu donosi "rođendansku" tortu.

Istakao je, ipak, da mu je drago što je od prošle jeseni pokazao da ima kvalitete potrebne da vodi tako veliki i ambiciozan tim.

"Na početku je bilo dosta sumnji i glasina. Govorili su da sam bio dobar u Dortmundu, ali da Nemac ne može da bude uspešan menadžer Liverpula. Sada je mnogo bolja situacija".

Klop je dodao da je kompletan osećaj pripadnosti Liverpulu i rada u njemu, prevazišao njegova očekivanja.

"Klub mi se dopadao i ranije, ali kada postanete deo njega, utisak postaje mnogo jači. Naravno, Liverpul ne sme da uživa u svojoj istoriji, jer ima mnogo toga što mora da uradi", poručio je 49-godišnji trener iz Štutgarta.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar