Видео - Гол и сузе на Сан Сиру: Нови бисер Милана је...?!

Меч за памћење изнедрио је још једног љубимца навијача "росо-нера".

Фудбал 04.10.2016 | 21:00
Видео - Гол и сузе на Сан Сиру: Нови бисер Милана је...?!
Дуго на стадиону Сан Сиро није било узбуђења као минулог викенда.

Милан је у недељу угостио Сасуоло, дочекао последњих пола сата у заостатку 1:3, али на крају ипак спектакуларно победио.

Головима Карлоса Баке, Мануела Локателија и Габријела Палете, екипа Винћенца Монтеле преокренула је резултат за мање од десет минута (до 79), освојила три бода и дала навијачима јак разлог да подрже овај тим "росо-нера".

Нико међу 31.738 људи на трибинама неће лако избрисати из сећања то што је видео, а датум 2. октобар 2016. посебно ће запамтити стрелац изједначујућег гола.

Чим је затресао мрежу Сасуола и потрчао према саиграчима, Локатели (18) је заплакао, а набујале емоције обориле су га и после утакмице, када је у сузама дочекао репортера.

"Све ово се заиста догађа. То да знаш", тешио га је репортер, сачекавши стрпљиво да се млади везиста смири.

"Гол је за моју породицу и за све који су веровали у мене. Ово је моменат који свако дете сања и још не могу да верујем да ми се догодио. Када сам чуо буку са трибинама, нисам могао да верујем. Само сам почео да трчим и све је заиста било истинито", рекао је тинејџер "росо-нера".

Одмах после утакмице, Милан је експресно саставио и понудио Локателију нови уговор, којим ће га задржати на Сан Сиру до 2020.

Очекивано, бисер италијанског великана пристао је на понуђено и обавезао се на сарадњу са клубом чији је члан од 12. године.

Његов саиграч, већ континентално познати голман Ђанлуиђи Донарума досањао је овај сан под Синишом Михајловићем и већ дебитовао и за "А" репрезентацију.

Сада је време за Локателија, који је ушао у први тим у фебруару, након одласка Антонија Ноћерина у Орландо.

"Он је помало Пирло, а помало Монтоливо. Могао би да буде нови капитен", рекао је пре неколико месеци Мауро Бјанкези, шеф скаутинг службе Милана.

Овако се Локатели представио навијачима на Сан Сиру, у свом четвртом наступу ове сезоне:



Мануел Локатели није родбински повезан са некадашњим италијанским фудбалером Томасом Локателијем.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар