Video - Gol i suze na San Siru: Novi biser Milana je...?!

Meč za pamćenje iznedrio je još jednog ljubimca navijača "roso-nera".

Fudbal 04.10.2016 | 21:00
Video - Gol i suze na San Siru: Novi biser Milana je...?!
Dugo na stadionu San Siro nije bilo uzbuđenja kao minulog vikenda.

Milan je u nedelju ugostio Sasuolo, dočekao poslednjih pola sata u zaostatku 1:3, ali na kraju ipak spektakularno pobedio.

Golovima Karlosa Bake, Manuela Lokatelija i Gabrijela Palete, ekipa Vinćenca Montele preokrenula je rezultat za manje od deset minuta (do 79), osvojila tri boda i dala navijačima jak razlog da podrže ovaj tim "roso-nera".

Niko među 31.738 ljudi na tribinama neće lako izbrisati iz sećanja to što je video, a datum 2. oktobar 2016. posebno će zapamtiti strelac izjednačujućeg gola.

Čim je zatresao mrežu Sasuola i potrčao prema saigračima, Lokateli (18) je zaplakao, a nabujale emocije oborile su ga i posle utakmice, kada je u suzama dočekao reportera.

"Sve ovo se zaista događa. To da znaš", tešio ga je reporter, sačekavši strpljivo da se mladi vezista smiri.

"Gol je za moju porodicu i za sve koji su verovali u mene. Ovo je momenat koji svako dete sanja i još ne mogu da verujem da mi se dogodio. Kada sam čuo buku sa tribinama, nisam mogao da verujem. Samo sam počeo da trčim i sve je zaista bilo istinito", rekao je tinejdžer "roso-nera".

Odmah posle utakmice, Milan je ekspresno sastavio i ponudio Lokateliju novi ugovor, kojim će ga zadržati na San Siru do 2020.

Očekivano, biser italijanskog velikana pristao je na ponuđeno i obavezao se na saradnju sa klubom čiji je član od 12. godine.

Njegov saigrač, već kontinentalno poznati golman Đanluiđi Donaruma dosanjao je ovaj san pod Sinišom Mihajlovićem i već debitovao i za "A" reprezentaciju.

Sada je vreme za Lokatelija, koji je ušao u prvi tim u februaru, nakon odlaska Antonija Noćerina u Orlando.

"On je pomalo Pirlo, a pomalo Montolivo. Mogao bi da bude novi kapiten", rekao je pre nekoliko meseci Mauro Bjankezi, šef skauting službe Milana.

Ovako se Lokateli predstavio navijačima na San Siru, u svom četvrtom nastupu ove sezone:



Manuel Lokateli nije rodbinski povezan sa nekadašnjim italijanskim fudbalerom Tomasom Lokatelijem.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar