У Сарајеву и Зворнику ухапшено 10 лица

Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ /СИПА/ ухапсили су данас 10 лица на подручју Сарајева и Зворника због основане сумње да је ова група прибавила лажна документа БиХ за 36 лица из криминалног миљеа.

Република Српска 03.10.2016 | 19:55
У Сарајеву и Зворнику ухапшено 10 лица
Ова лица осумњичена су за кривично дјело организовани криминал у вези са кривичним дјелима кривотворење исправе и овјеравање неистинитог садржаја, саопштено је из СИПА.

Након криминалистичке обраде у просторијама СИПА, ухапшени ће бити предати поступајућем тужиоцу Тужилаштва Кантона Сарајево на даље поступање.

Истрага под надзором Кантоналног тужилаштва у Сарајеву трајала је дуже вријеме, а спроведена је у сарадњи са МУП-ом Републике Српске, Обавјештајно-безбједносном агенцијом БиХ, Министарством унутрашњих послова Србије и Граничном полицијом БиХ.

Акција под кодним називом "Папирус" спроведена је у сарадњи са МУП-овима Кантона Сарајево, Тузланског кантона, Херцеговачко-неретванског кантона и Средњобосанског кантона.

У сарадњи са овим органима СИПА је прикупила доказе из којих произилази основана сумња да су чланови организоване групе починили наведена кривична дјела.

Овом акцијом СИПА се супротставила организованом криминалу и разбила ланац који се бавио крађом идентитета грађана БиХ, које су користили за израду личних докумената.

Извор: Срна

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

123

03.10.2016 19:35

Ма јооој морам ктворити цетворе оци ... :)

ОДГОВОРИТЕ