U Sarajevu i Zvorniku uhapšeno 10 lica

Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu BiH /SIPA/ uhapsili su danas 10 lica na području Sarajeva i Zvornika zbog osnovane sumnje da je ova grupa pribavila lažna dokumenta BiH za 36 lica iz kriminalnog miljea.

Republika Srpska 03.10.2016 | 19:55
U Sarajevu i Zvorniku uhapšeno 10 lica
Ova lica osumnjičena su za krivično djelo organizovani kriminal u vezi sa krivičnim djelima krivotvorenje isprave i ovjeravanje neistinitog sadržaja, saopšteno je iz SIPA.

Nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA, uhapšeni će biti predati postupajućem tužiocu Tužilaštva Kantona Sarajevo na dalje postupanje.

Istraga pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu trajala je duže vrijeme, a sprovedena je u saradnji sa MUP-om Republike Srpske, Obavještajno-bezbjednosnom agencijom BiH, Ministarstvom unutrašnjih poslova Srbije i Graničnom policijom BiH.

Akcija pod kodnim nazivom "Papirus" sprovedena je u saradnji sa MUP-ovima Kantona Sarajevo, Tuzlanskog kantona, Hercegovačko-neretvanskog kantona i Srednjobosanskog kantona.

U saradnji sa ovim organima SIPA je prikupila dokaze iz kojih proizilazi osnovana sumnja da su članovi organizovane grupe počinili navedena krivična djela.

Ovom akcijom SIPA se suprotstavila organizovanom kriminalu i razbila lanac koji se bavio krađom identiteta građana BiH, koje su koristili za izradu ličnih dokumenata.

Izvor: Srna

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

123

03.10.2016 19:35

Ma joooj moram ktvoriti cetvore oci ... :)

ODGOVORITE