"Мигранти Србију да прескоче и прелете"

Председник Србије Томислав Николић изјавио је да ће Србија, ако земље Европске уније не буду прихватале мигранте, морати да затвори границу.

Србија 03.10.2016 | 19:25
"Мигранти Србију да прескоче и прелете"
“Свако ко иза нас затвара границу прави опасност да ми постајемо левак из кога не истиче вода и то значи да тог часа и ми морамо, без обзира на све, на уверења и жељу, да затворимо границу за мигранте, јер нису ни желели да буду овде и живе овде”, рекао је Николић новинарима у Палати Србија.
Он је рекао да ако ЕУ реши да врати мигранте, Србија нема никакву обавезу да те људе прими.

“Ми немамо никакву обавезу, ако буду решили да врате милион људи у Србију. Нек прескачу Србију, нек прелећу и нека возе људе тамо одакле су их позвали да дођу, намамили да дођу, натерали да дођу”, рекао је Николић.

Он је додао да ако се ЕУ није “наљутила” на Мађарску због односа према мигрантима, неће ни на Србију.

Николић је рекао да Београд свакодневно преговара са Бриселом и да Србији није потребно више од 5.000 или 6.000 места за смештај миграната.

Он је рекао да је невероватно да је Србија прва земља која на балканској рути региструје мигранте, “као да су пали с неба”.

У Мађарској је у недељу одржан референдум на коме су се грађани изјаснили да ли прихватају европске квоте за пријем миграната. На референдум није изашао довољан број грађана, због чега се сматра неуспешним.

Николић је изјавио и да то што ће Србин бити начелник општине Сребреница у Републици Српској не значи да треба да се забораве злочини које су починили Срби у тој општини.

Николић је рекао да мисли да локална власт у Сребреници треба да настави да обележава годишњицу злочина почињеног у Сребреници 1995. године.

Он је додао да локална власт решава локалне проблеме и гледа како да помогне обичним грађанима.

У Босни и Херцеговини јуче су одржани локални избори, а према досадашњим подацима ,у Сребреници води кандидат српских парија испред кандидата бошњачких странака.

Николић је казао да му је веома драго што је Савез независних социјалдемократа Милорада Додика победио на изборима у општинама у Херцеговини и да очекује да ће Херцеговина сада више бити заступљена у Републици Српској.

(Бета)

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Драго

03.10.2016 19:20

Коме ти причаш?Ко тебе шта слуша?Прво поруши куцерине које си бесправно изградио,врати дипломе које си се доцепао,отвори Драгицину фондацију органима Србије на контролу па онда нешто причај.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кум

03.10.2016 20:34

Нормално. Први нормалан став Србије на ову наметнуту ситуацију. А Драго би вјероватно да овај проблем ријеши Вјерица Радета или Војиславова супруга,кандидат за председника Србије. Е мој Драго,Николић је господин за све те полуполитицаре које ми,народ,онако,без потребе, хранимо 25 година.

ОДГОВОРИТЕ