"Migranti Srbiju da preskoče i prelete"

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić izjavio je da će Srbija, ako zemlje Evropske unije ne budu prihvatale migrante, morati da zatvori granicu.

Srbija 03.10.2016 | 19:25
"Migranti Srbiju da preskoče i prelete"
“Svako ko iza nas zatvara granicu pravi opasnost da mi postajemo levak iz koga ne ističe voda i to znači da tog časa i mi moramo, bez obzira na sve, na uverenja i želju, da zatvorimo granicu za migrante, jer nisu ni želeli da budu ovde i žive ovde”, rekao je Nikolić novinarima u Palati Srbija.
On je rekao da ako EU reši da vrati migrante, Srbija nema nikakvu obavezu da te ljude primi.

“Mi nemamo nikakvu obavezu, ako budu rešili da vrate milion ljudi u Srbiju. Nek preskaču Srbiju, nek preleću i neka voze ljude tamo odakle su ih pozvali da dođu, namamili da dođu, naterali da dođu”, rekao je Nikolić.

On je dodao da ako se EU nije “naljutila” na Mađarsku zbog odnosa prema migrantima, neće ni na Srbiju.

Nikolić je rekao da Beograd svakodnevno pregovara sa Briselom i da Srbiji nije potrebno više od 5.000 ili 6.000 mesta za smeštaj migranata.

On je rekao da je neverovatno da je Srbija prva zemlja koja na balkanskoj ruti registruje migrante, “kao da su pali s neba”.

U Mađarskoj je u nedelju održan referendum na kome su se građani izjasnili da li prihvataju evropske kvote za prijem migranata. Na referendum nije izašao dovoljan broj građana, zbog čega se smatra neuspešnim.

Nikolić je izjavio i da to što će Srbin biti načelnik opštine Srebrenica u Republici Srpskoj ne znači da treba da se zaborave zločini koje su počinili Srbi u toj opštini.

Nikolić je rekao da misli da lokalna vlast u Srebrenici treba da nastavi da obeležava godišnjicu zločina počinjenog u Srebrenici 1995. godine.

On je dodao da lokalna vlast rešava lokalne probleme i gleda kako da pomogne običnim građanima.

U Bosni i Hercegovini juče su održani lokalni izbori, a prema dosadašnjim podacima ,u Srebrenici vodi kandidat srpskih parija ispred kandidata bošnjačkih stranaka.

Nikolić je kazao da mu je veoma drago što je Savez nezavisnih socijaldemokrata Milorada Dodika pobedio na izborima u opštinama u Hercegovini i da očekuje da će Hercegovina sada više biti zastupljena u Republici Srpskoj.

(Beta)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Drago

03.10.2016 19:20

Kome ti pričaš?Ko tebe šta sluša?Prvo poruši kucerine koje si bespravno izgradio,vrati diplome koje si se docepao,otvori Dragicinu fondaciju organima Srbije na kontrolu pa onda nešto pričaj.

ODGOVORITE
Name

Kum

03.10.2016 20:34

Normalno. Prvi normalan stav Srbije na ovu nametnutu situaciju. A Drago bi vjerovatno da ovaj problem riješi Vjerica Radeta ili Vojislavova supruga,kandidat za predsednika Srbije. E moj Drago,Nikolić je gospodin za sve te polupoliticare koje mi,narod,onako,bez potrebe, hranimo 25 godina.

ODGOVORITE