Србац: Тријумф Драгосављевића

Према прелиминарним и незваничним резултатима које је саопштила Централна изборна комисија, кандидат Савеза независних социјалдемократа и Демократског народног савеза Млађан Драгосављевић остварио је убједљиву изборну побједу у односу на свог противкандидата Ранка Недића из Савеза за промјене у Српцу. Драгосављевић је освојио 6.342 или 66,11 одсто гласова изашлих бирача, док је његов противкандидат Ранко Недић добио готово упола мање 3.251 или 33,89 одсто гласова.

Република Српска 03.10.2016 | 19:12
Србац: Тријумф Драгосављевића
И кандидати СНСД—а за одборнике добили су највеће повјерење грађана општине Србац, а свој глас за њих је дало 5.075 градјана или 48,44 одсто. Изборни цензус прешло је шест политичких странака – осим СНСД, СДС, Социјалистичке партије, своје представнике у општинском парламенту имаће и ПДП, ДНС и НДП.

Нови начелник општине Србац Млађан Драгосављевић захвалио се грађанима ове општине на великом повјерењу и нагласио да ће СНСД имати и више од 12 одборника, а са одборницима ДНС-а обеузбједиће комотну скупштинску већину.

„Основни задатак након преузимања власти биће остваривање датих обећања грађанима у предизборној кампањи“, казао је Драгосављевић.

Изборни успјех новом начелнику Српца честитао је његов противкандидат Ранко Недић и пожелио да у наредне четири године буде „успјешан начелник и створи снажнији, развијенији и уређенији Србац“.

Свом насљеднику Млађану Драгосављевићу остварени изборни успјех честитао је и актуелни начелник Драго Ћирић. „Његов успјех је очекиван, а воља грађана мора да се поштује, јер су то потврдили масовним изласком на биралишта“, казао је Ћирић. Он је додао да је Социјалистичка партија на чијем је челу остварила добар изборни резултат, јер је са једног одборника у Скупштини прије четири године на овим изборима повећала је на три, а по снази је са седмог скочила на треће мјесто.

БН телевизија (С.К.)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

МИХАИЛО МИКИЦ

03.10.2016 21:28

ЦЕСТИТАМО СРБцанима сто су они у миру на демократски нацин промјенили власти и замољавам градјане СРБца да они никада не забораве "ДА САМО СЛОГА СРБИНА СПАСАВА!"

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дусан Симиц

03.10.2016 21:32

Ранко Недиц јос није поднио оставку?Па како га није срамота?Има ли имало образа?

ОДГОВОРИТЕ
Name

СРС

03.10.2016 21:33

СДС је сам себе победио

ОДГОВОРИТЕ
Name

Србац

05.10.2016 08:23

Млађанова побједа је очекивана. Ради се о добром и неукаљаном човјеку. Такође,исто се може рећи и за Ранка Недића. Сада ће почети борба око коалицијског партнера. Једна ствар се дефинитивно понавља већ годинама,а то је дописивање гласова кандидатима унутар страначких листа. Поједници су добили гласова више него што они сами познају толико људи,а да се неговори дали ти њихови гласачи уопште и познају кандидате за које су наводно гласали. Слободно се миже рећи да није испоштована изборна воља грађана. Како ми се чини народ је гласао једино за странке и то је поштовано,али су онда бирачки одбори "гласали" поново након 19 сати и дописивали x-ове "својим пуленима". О томе сви прицају у овом јадном граду,и то је жива истина. На жалост. Због тога мислим да су ово моји последњи избори на којима сам учествовао. Шта ми вриједи што сам одабрао странку и свог кандидата у њој ,када је неко узео мој листић и још гласао за неколико кандидата са те листе. Онда се сви чуде што народ / а посебно млади / бјежи од избора. Преваранти!!!

ОДГОВОРИТЕ