Srbac: Trijumf Dragosavljevića

Prema preliminarnim i nezvaničnim rezultatima koje je saopštila Centralna izborna komisija, kandidat Saveza nezavisnih socijaldemokrata i Demokratskog narodnog saveza Mlađan Dragosavljević ostvario je ubjedljivu izbornu pobjedu u odnosu na svog protivkandidata Ranka Nedića iz Saveza za promjene u Srpcu. Dragosavljević je osvojio 6.342 ili 66,11 odsto glasova izašlih birača, dok je njegov protivkandidat Ranko Nedić dobio gotovo upola manje 3.251 ili 33,89 odsto glasova.

Republika Srpska 03.10.2016 | 19:12
Srbac: Trijumf Dragosavljevića
I kandidati SNSD—a za odbornike dobili su najveće povjerenje građana opštine Srbac, a svoj glas za njih je dalo 5.075 gradjana ili 48,44 odsto. Izborni cenzus prešlo je šest političkih stranaka – osim SNSD, SDS, Socijalističke partije, svoje predstavnike u opštinskom parlamentu imaće i PDP, DNS i NDP.

Novi načelnik opštine Srbac Mlađan Dragosavljević zahvalio se građanima ove opštine na velikom povjerenju i naglasio da će SNSD imati i više od 12 odbornika, a sa odbornicima DNS-a obeuzbjediće komotnu skupštinsku većinu.

„Osnovni zadatak nakon preuzimanja vlasti biće ostvarivanje datih obećanja građanima u predizbornoj kampanji“, kazao je Dragosavljević.

Izborni uspjeh novom načelniku Srpca čestitao je njegov protivkandidat Ranko Nedić i poželio da u naredne četiri godine bude „uspješan načelnik i stvori snažniji, razvijeniji i uređeniji Srbac“.

Svom nasljedniku Mlađanu Dragosavljeviću ostvareni izborni uspjeh čestitao je i aktuelni načelnik Drago Ćirić. „Njegov uspjeh je očekivan, a volja građana mora da se poštuje, jer su to potvrdili masovnim izlaskom na birališta“, kazao je Ćirić. On je dodao da je Socijalistička partija na čijem je čelu ostvarila dobar izborni rezultat, jer je sa jednog odbornika u Skupštini prije četiri godine na ovim izborima povećala je na tri, a po snazi je sa sedmog skočila na treće mjesto.

BN televizija (S.K.)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

MIHAILO MIKIC

03.10.2016 21:28

CESTITAMO SRBcanima sto su oni u miru na demokratski nacin promjenili vlasti i zamoljavam gradjane SRBca da oni nikada ne zaborave "DA SAMO SLOGA SRBINA SPASAVA!"

ODGOVORITE
Name

Dusan Simic

03.10.2016 21:32

Ranko Nedic jos nije podnio ostavku?Pa kako ga nije sramota?Ima li imalo obraza?

ODGOVORITE
Name

SRS

03.10.2016 21:33

SDS je sam sebe pobedio

ODGOVORITE
Name

Srbac

05.10.2016 08:23

Mlađanova pobjeda je očekivana. Radi se o dobrom i neukaljanom čovjeku. Takođe,isto se može reći i za Ranka Nedića. Sada će početi borba oko koalicijskog partnera. Jedna stvar se definitivno ponavlja već godinama,a to je dopisivanje glasova kandidatima unutar stranačkih lista. Pojednici su dobili glasova više nego što oni sami poznaju toliko ljudi,a da se negovori dali ti njihovi glasači uopšte i poznaju kandidate za koje su navodno glasali. Slobodno se miže reći da nije ispoštovana izborna volja građana. Kako mi se čini narod je glasao jedino za stranke i to je poštovano,ali su onda birački odbori "glasali" ponovo nakon 19 sati i dopisivali x-ove "svojim pulenima". O tome svi pricaju u ovom jadnom gradu,i to je živa istina. Na žalost. Zbog toga mislim da su ovo moji poslednji izbori na kojima sam učestvovao. Šta mi vrijedi što sam odabrao stranku i svog kandidata u njoj ,kada je neko uzeo moj listić i još glasao za nekoliko kandidata sa te liste. Onda se svi čude što narod / a posebno mladi / bježi od izbora. Prevaranti!!!

ODGOVORITE