Бруцошима из БиХ бесплатно школовање

На Европском универзитету у Брчком данас су на свечан начин уручени индекси за 526 бруцоша који су се опредијелили за школовање на шест факултета и 33 студијска програма ове високообразовне установе.

Босна и Херцеговина 03.10.2016 | 18:09
Бруцошима из БиХ бесплатно школовање
Иако је оснивач у инфраструктуру, опрему и наставни кадар на Европском универзитету у Брчком уложио велика средства, због неријешених правних односа с локалном Владом око издавања лиценце и дозволе за рад (иако је Универзитет добио правоснажне пресуде), број бруцоша је ове године за 300 мањи у односу на 2015.

„Интерес студената је и ове године посебно исказан за Технички и Факултет здравствених наука, јер с тим дипломама имају велику шансу да
оду у земље Европске уније, гдје значајан број дипломаца већ има стални посао“, рекао је проф. др Зоран Милошевић.

Опредијељени да наставе праксу друштвено одговорне и социјално осјетљиве образовне установе, на Европском универзитету у Брчком су свим бруцошима с подручја БиХ и овај пут омогућили бесплатно школовање на првој години студија увјерени, како су казали, да ће и нова Влада дистрикта исказати једнаку одговорност и бригу за њихово несметано школовање.



БН телевизија

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Зоол

03.10.2016 17:00

Овакве цумезе треба забранити и оставити праве који неће само станцати дипломе него производити стручњаке у области коју одаберу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИХАИЛО МИКИЦ

03.10.2016 21:34

То нису факултети или високосколске установе на којима се стице знање вец сколе на којим се заврсавају разни курсеви без опстег знања. Од некада свестрансвестрано образоване омладине добијацемо заврсене курсисте за одредјене занате.