Brucošima iz BiH besplatno školovanje

Na Evropskom univerzitetu u Brčkom danas su na svečan način uručeni indeksi za 526 brucoša koji su se opredijelili za školovanje na šest fakulteta i 33 studijska programa ove visokoobrazovne ustanove.

Bosna i Hercegovina 03.10.2016 | 18:09
Brucošima iz BiH besplatno školovanje
Iako je osnivač u infrastrukturu, opremu i nastavni kadar na Evropskom univerzitetu u Brčkom uložio velika sredstva, zbog neriješenih pravnih odnosa s lokalnom Vladom oko izdavanja licence i dozvole za rad (iako je Univerzitet dobio pravosnažne presude), broj brucoša je ove godine za 300 manji u odnosu na 2015.

„Interes studenata je i ove godine posebno iskazan za Tehnički i Fakultet zdravstvenih nauka, jer s tim diplomama imaju veliku šansu da
odu u zemlje Evropske unije, gdje značajan broj diplomaca već ima stalni posao“, rekao je prof. dr Zoran Milošević.

Opredijeljeni da nastave praksu društveno odgovorne i socijalno osjetljive obrazovne ustanove, na Evropskom univerzitetu u Brčkom su svim brucošima s područja BiH i ovaj put omogućili besplatno školovanje na prvoj godini studija uvjereni, kako su kazali, da će i nova Vlada distrikta iskazati jednaku odgovornost i brigu za njihovo nesmetano školovanje.



BN televizija

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Zool

03.10.2016 17:00

Ovakve cumeze treba zabraniti i ostaviti prave koji neće samo stancati diplome nego proizvoditi stručnjake u oblasti koju odaberu.

ODGOVORITE
Name

MIHAILO MIKIC

03.10.2016 21:34

To nisu fakulteti ili visokoskolske ustanove na kojima se stice znanje vec skole na kojim se zavrsavaju razni kursevi bez opsteg znanja. Od nekada svestransvestrano obrazovane omladine dobijacemo zavrsene kursiste za odredjene zanate.