Ја сам Немања Радоја и уништавам Барселону гдје год је видим!

Бивши члан Војводине и везиста Селте прича за наш портал о томе како је клуб са Балаидоса за 12 месеци два пута осрамотио чету Луиса Енрикеа.

Фудбал 04.10.2016 | 19:00
Ја сам Немања Радоја и уништавам Барселону гдје год је видим!
Прошле године, баш у ово време, све је изгледало као плод случајности, један очекивани лош дан Барселоне... Међутим, Селта је спонтатно почела да испусује нове законе шпанске Примере. Један од њих гласи: када год скупоцени суперстарови Барселоне закораче на Балаидос добију порцију од четири гола.

Претходне сезоне писало се о ванвременској партији Нолита, сада је Јаго Аспас имао улогу Барсиног џелата. Али редован састојак вредних победа Селте, које ће се деценијама, памтити био је српски интернационалац Немања Радоја.

Бивши везиста Војводине поново се „рвао“ са Инијестом и Тураном и урадио све што је до њега да га тренер Мануел Беризо закити официрским шињелима. Селта је почистила Барселону са терена у првом полувремену, касније грчевито бранила предност, али мирис еуфорије није опио Галицију. Навијачи Селте су нови Барсин скалп прихватили као нешто нормално.

„Право дам вам кажем није се много славила победа над Барселоном. Можда и зато што су навијачи навикли да их побеђујемо, посебно у Вигу. Ево у граду је све нормално. Ми смо имали тренинг опоравка. Нема ни назнака еуфорије“, поручује з разговору за МОЗЗАРТ Спорт Немања Радоја.

У Селтиној игри у недељу вече била је присутна та уметничка црта, карактеристика тако својествена за Барселону. Барјактар тима из Вига био је Аспас, баш као пре 12 месеци Нолито.

„Прошле године смо их победили са 4:1 у Вигу. Искрено, мислим да смо ту утакмицу одиграли за нијансу боље. Али опет остаје то прво полувреме. Стварно је Аспас био неухватљив. Лако је све то деловало“.

Момак рођен 1993. године у Новом Саду каже да тренер Беризо није имао специјалну припрему за Барселону. Крајње једноставним геслом „покажите шта знате“ млади стручњак је набријао Радоју и другове. А како је све то изгледало видели смо на Балаидосу, као што смо видели да наш интернационалац није превише патио у дуелима са Инијестом и Нејмаром.

„Само је било битно да у глави будем спреман. Све почиње из главе. Не смете да много размишљате какве су але од играча Инијеста, Нејмар и остали. И у недељу су вршили страховит пресинг. Лако вас решавају у ситуацији „један на један“. Међутим, нису подлегли њиховим именима. Добра ствар је што није играо Меси. Без њега су сасвим друга екипа, то вам говорим као неко ко је против њих одиграо много мечева.

Клуб из Галиције је феномен и због још једног параметра. Барселону под командом Луиса Енрика три пута нису победили ни Реал, ни Атлетико, али јесте дружина са Балаидоса. Довољно да се тријумфи Селте не изједначавају са сплетом случајних околности.

„Нисам знао за тај податак,слабо пратим статистику. Али лепо је чути за тако нешто. Међутим, ово је тек почетак првенства. Брзо ће се заборавити ова победа над Барселоном“.

Селта је, рачунајући и Лигу Европе, везала четири тријумфа. Довољно за десето место шпанске Примере и мирис европског пролећа. Делује да клуб са Балаидоса има нападачки потенцијал кадар да се бори за позицију која води у Лигу шампиона.

„Глупо је да кажем да нећемо бити међу прва четири. Шансе увек постоје, али реално тешко можемо да размишљамо о таквом расплету. Имамо мали фонд играча, а боримо се на три фронта. Било би добро да у првенству репризирамо прошлогодишњи успех“.

Већ трећу сезону Немања Радоја је стандардан члан прве Селтине поставе. Тренер Беризо у њему види јаког адута који обавља онај невидвљиви, рударски део посла. Недостаје Радоји само погодак у званичним мечевима да утисак буде потпун.

„Ни сам се више не сећам када сам последњи пут постигао гол. Негде сам прочитао да Маскерано и ја имамо највише одиграних мечева у Примери без постигнутог гола. Лепо је бити у таквом друштву“.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар