Ja sam Nemanja Radoja i uništavam Barselonu gdje god je vidim!

Bivši član Vojvodine i vezista Selte priča za naš portal o tome kako je klub sa Balaidosa za 12 meseci dva puta osramotio četu Luisa Enrikea.

Fudbal 04.10.2016 | 19:00
Ja sam Nemanja Radoja i uništavam Barselonu gdje god je vidim!
Prošle godine, baš u ovo vreme, sve je izgledalo kao plod slučajnosti, jedan očekivani loš dan Barselone... Međutim, Selta je spontatno počela da ispusuje nove zakone španske Primere. Jedan od njih glasi: kada god skupoceni superstarovi Barselone zakorače na Balaidos dobiju porciju od četiri gola.

Prethodne sezone pisalo se o vanvremenskoj partiji Nolita, sada je Jago Aspas imao ulogu Barsinog dželata. Ali redovan sastojak vrednih pobeda Selte, koje će se decenijama, pamtiti bio je srpski internacionalac Nemanja Radoja.

Bivši vezista Vojvodine ponovo se „rvao“ sa Inijestom i Turanom i uradio sve što je do njega da ga trener Manuel Berizo zakiti oficirskim šinjelima. Selta je počistila Barselonu sa terena u prvom poluvremenu, kasnije grčevito branila prednost, ali miris euforije nije opio Galiciju. Navijači Selte su novi Barsin skalp prihvatili kao nešto normalno.

„Pravo dam vam kažem nije se mnogo slavila pobeda nad Barselonom. Možda i zato što su navijači navikli da ih pobeđujemo, posebno u Vigu. Evo u gradu je sve normalno. Mi smo imali trening oporavka. Nema ni naznaka euforije“, poručuje z razgovoru za MOZZART Sport Nemanja Radoja.

U Seltinoj igri u nedelju veče bila je prisutna ta umetnička crta, karakteristika tako svojestvena za Barselonu. Barjaktar tima iz Viga bio je Aspas, baš kao pre 12 meseci Nolito.

„Prošle godine smo ih pobedili sa 4:1 u Vigu. Iskreno, mislim da smo tu utakmicu odigrali za nijansu bolje. Ali opet ostaje to prvo poluvreme. Stvarno je Aspas bio neuhvatljiv. Lako je sve to delovalo“.

Momak rođen 1993. godine u Novom Sadu kaže da trener Berizo nije imao specijalnu pripremu za Barselonu. Krajnje jednostavnim geslom „pokažite šta znate“ mladi stručnjak je nabrijao Radoju i drugove. A kako je sve to izgledalo videli smo na Balaidosu, kao što smo videli da naš internacionalac nije previše patio u duelima sa Inijestom i Nejmarom.

„Samo je bilo bitno da u glavi budem spreman. Sve počinje iz glave. Ne smete da mnogo razmišljate kakve su ale od igrača Inijesta, Nejmar i ostali. I u nedelju su vršili strahovit presing. Lako vas rešavaju u situaciji „jedan na jedan“. Međutim, nisu podlegli njihovim imenima. Dobra stvar je što nije igrao Mesi. Bez njega su sasvim druga ekipa, to vam govorim kao neko ko je protiv njih odigrao mnogo mečeva.

Klub iz Galicije je fenomen i zbog još jednog parametra. Barselonu pod komandom Luisa Enrika tri puta nisu pobedili ni Real, ni Atletiko, ali jeste družina sa Balaidosa. Dovoljno da se trijumfi Selte ne izjednačavaju sa spletom slučajnih okolnosti.

„Nisam znao za taj podatak,slabo pratim statistiku. Ali lepo je čuti za tako nešto. Međutim, ovo je tek početak prvenstva. Brzo će se zaboraviti ova pobeda nad Barselonom“.

Selta je, računajući i Ligu Evrope, vezala četiri trijumfa. Dovoljno za deseto mesto španske Primere i miris evropskog proleća. Deluje da klub sa Balaidosa ima napadački potencijal kadar da se bori za poziciju koja vodi u Ligu šampiona.

„Glupo je da kažem da nećemo biti među prva četiri. Šanse uvek postoje, ali realno teško možemo da razmišljamo o takvom raspletu. Imamo mali fond igrača, a borimo se na tri fronta. Bilo bi dobro da u prvenstvu repriziramo prošlogodišnji uspeh“.

Već treću sezonu Nemanja Radoja je standardan član prve Seltine postave. Trener Berizo u njemu vidi jakog aduta koji obavlja onaj nevidvljivi, rudarski deo posla. Nedostaje Radoji samo pogodak u zvaničnim mečevima da utisak bude potpun.

„Ni sam se više ne sećam kada sam poslednji put postigao gol. Negde sam pročitao da Maskerano i ja imamo najviše odigranih mečeva u Primeri bez postignutog gola. Lepo je biti u takvom društvu“.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar