Фјури се повукао: Бокс је најтужнија ствар!

Светски боксерски шампион у тешкој категорији Британац Тајсон Фјури саопштио је да је завршио каријеру.

Остали спортови 03.10.2016 | 17:15
Фјури се повукао: Бокс је најтужнија ствар!
Фјури, који је прошлог месеца повукао из реванша са Украјинцем Владимиром Кичком због психичких проблема, на ‘Твитеру’ је уз псовку и не бирајући речи, навео да се повукао, упркос томе што ниједном није бранио титуле.

"Бокс је најтужнија ствар у којом сам икада учествовао. Ја сам највећи, такође сам се повукао, срећни дани", навео је Фјури.

Крајем септембра светски медији су пренели да је двадесетосмогодишњи Фјури био позитиван на кокаин, дан пошто је отказао борбу са Владимиром Кличком.

Фјури у професионалној каријери има 25 борби и свих 25 победа, од чега 18 нокаутом.

Он се није борио од новембра прошле године, када је шокирао свет бокса наневши Кличку први пораз после 11 година. Он је тада освојио титуле у верзијама WБА, WБО, ИБФ, ИБО, као и најпрестижнији појас часописа Ринг. ИБФ појас му је одузет исте године јер није могао да га брани у прописаном року.

Фјури је од тада често говорио да му је доста бокса, а летос је најавио да ће му реванш са Кличком бити последња борба у каријери. Он је рекао да после тога жели да се угоји, да постане дебео и да жели да ужива с породицом и не ради ништа.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар