Видео: Барселона ће Брава правити од блата… !

Голман Барселоне Марк-Андре Тер Стеген познат је по фантастичним одбранама, али и великим киксевима.

Фудбал 04.10.2016 | 10:30
Видео: Барселона ће Брава правити од блата… !
Немачки чувар мреже бриљирао је пре две сезоне у Лиги шампиона када су Каталонци покорили Европу, али је био у другом плану у Примери где је предност имао Клаудио Браво.

Током летњег прелазног рока челници клуба одлучили су да предност дају 24-годишњем момку из Менхенгладбаха, а да Чилеанца пусте у Манчестер сити, што и није био превише паметан потез.

‘Блауграна’ је изгубила сигурност у одбрани коју је уливао Браво, па су и неке одличне партије Тер Стегена остале у сенци грешака – сетимо се највећих против Роме у Лиги шампиона или Атлетик Билбаа у Суперкупу Шпаније, када је примао голове са пола терена.

Последњи у низу киксева догодио се у недељу увече у Вигу, где је Барселоне други пут у последњих годину дана примила четири комада и бивала поражена – 4:3. Селта је водила 3:0, екипа Луиса Енрикеа смањила је на 3:2 и притискала у финишу меча, када је Тер Стеген направио невероватну глупост и спречио свој тим да дође барем до бода.

У 77. минуту покушао је ноншалантно да пребаци везисту домаћих Пабла Ернандеса, али га је погодио у главу и лопта је завршила у мрежи.



“То је грешка која се догодила, а која не сме никада да се догоди. Ипак, не могу сада стално да мислим о томе. Подигао сам главу и наставио даље са тимом”, рекао је Тер Стеген.

До краја сусрета Ђерар Пике је успео да ублажи пораз својим другим голом, иако су гости у последњим минутима имали неколико изгледних шанси за реми.

“Стил који гаји Тер Стеген је наш фудбал. То је оно што наши тренери захтевају и не смемо превише придавати значају ономе што се десило”, стао је у Денис Суарес у одбрану свог саиграча.

Оно што јесте чињеница је да је Барселона пропустила да казни нови кикс Реал Мадрида и заузме прво место на табели шпанског првенства, па сада заузима четврто место са 13 бодова из седам утакмица. На првом месту је Атлетико Мадрид са 15 бодова, колико има и ‘Краљевски клуб’ који је ремизирао са Еибаром, а између “велике тројке“ убацила се Севиља, са 14 бодова.

Са друге стране, Селта је победом стигла до десетог места, са исто толико поена.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар