Video: Barselona će Brava praviti od blata… !

Golman Barselone Mark-Andre Ter Stegen poznat je po fantastičnim odbranama, ali i velikim kiksevima.

Fudbal 04.10.2016 | 10:30
Video: Barselona će Brava praviti od blata… !
Nemački čuvar mreže briljirao je pre dve sezone u Ligi šampiona kada su Katalonci pokorili Evropu, ali je bio u drugom planu u Primeri gde je prednost imao Klaudio Bravo.

Tokom letnjeg prelaznog roka čelnici kluba odlučili su da prednost daju 24-godišnjem momku iz Menhengladbaha, a da Čileanca puste u Mančester siti, što i nije bio previše pametan potez.

‘Blaugrana’ je izgubila sigurnost u odbrani koju je ulivao Bravo, pa su i neke odlične partije Ter Stegena ostale u senci grešaka – setimo se najvećih protiv Rome u Ligi šampiona ili Atletik Bilbaa u Superkupu Španije, kada je primao golove sa pola terena.

Poslednji u nizu kikseva dogodio se u nedelju uveče u Vigu, gde je Barselone drugi put u poslednjih godinu dana primila četiri komada i bivala poražena – 4:3. Selta je vodila 3:0, ekipa Luisa Enrikea smanjila je na 3:2 i pritiskala u finišu meča, kada je Ter Stegen napravio neverovatnu glupost i sprečio svoj tim da dođe barem do boda.

U 77. minutu pokušao je nonšalantno da prebaci vezistu domaćih Pabla Ernandesa, ali ga je pogodio u glavu i lopta je završila u mreži.



“To je greška koja se dogodila, a koja ne sme nikada da se dogodi. Ipak, ne mogu sada stalno da mislim o tome. Podigao sam glavu i nastavio dalje sa timom”, rekao je Ter Stegen.

Do kraja susreta Đerar Pike je uspeo da ublaži poraz svojim drugim golom, iako su gosti u poslednjim minutima imali nekoliko izglednih šansi za remi.

“Stil koji gaji Ter Stegen je naš fudbal. To je ono što naši treneri zahtevaju i ne smemo previše pridavati značaju onome što se desilo”, stao je u Denis Suares u odbranu svog saigrača.

Ono što jeste činjenica je da je Barselona propustila da kazni novi kiks Real Madrida i zauzme prvo mesto na tabeli španskog prvenstva, pa sada zauzima četvrto mesto sa 13 bodova iz sedam utakmica. Na prvom mestu je Atletiko Madrid sa 15 bodova, koliko ima i ‘Kraljevski klub’ koji je remizirao sa Eibarom, a između “velike trojke“ ubacila se Sevilja, sa 14 bodova.

Sa druge strane, Selta je pobedom stigla do desetog mesta, sa isto toliko poena.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar