Политички субјекти који су прешли изборни праг

Централна изборна комисија /ЦИК/ БиХ саопштила је данас прелиминарне, незваничне податке о политичким субјектима који су прешли изборни праг за скупштине градова и општина.

Република Српска 03.10.2016 | 13:27
Политички субјекти који су прешли изборни праг
У Бањалуци од 268 бирачких мјеста обрађено 213, а политички субјекти који су прешли изборни праг су СНСД, НДП, ДНС, Социјалистичка партија, СДС, ПДП, Уједињена Српска.

У Приједору од 129 бирачких мјеста обрађено је 116, а изборни праг прешли ДНС, СНСД, СДС, СРС Републике Српске, СДА, ПДП и Социјалистичка партија.

У Добоју од 106 обрађено је 68 гласачких мјеста, а редосљед политичких субјеката је СДС, СНСД, Социјалистичка партија, СДА-СББ, ДНС.

У Бијељини је од 180 бирачких мјеста обрађено 77, а изборни праг од три одсто прешли су СНСД, СДС, ПДП, Покрет Успјешна Српска, ДНС, Социјалистичка партија, СДА, СРС-Српска у сигурне руке, НДП.

У Крупи на Уни од четири бирачка мјеста обрађена су три, а изборни праг су прешли ДНС, СДС, СНСД и ПДП.

У Новом Граду од 52 обрађено је 14 бирачких мјеста, а изборни праг прешли су СНСД, СДС, ДНС, СДА, НДП, ПДП, Социјалистичка партија, СРС Републике Српске и Еколошка партија Републике Српске.

У Козарској Дубици од 41 обрађено је 38 бирачких мјеста, а изборни праг прешли су СНСД, ДНС, СДС, ПДП и СП.

У Лакташима од 49 бирачких мјеста обрађено је 47, а изборни праг прешли су СНСД, СДС, ДНС, Социјалистичка партија, Слободна Српска, НДП и ПДП.

У Српцу је од 32 бирачка мјеста обрађено 31, а изборни праг прешли су СНСД, СДС, Социјалистичка партија, ПДП, НДП И ДНС.

У Прњавору од 56 обрађена су 54 гласачка мјеста, а изборни праг прешли су СНСД, СДС, НДП, ДНС, Социјалистичка партија, СРС Републике Српске, СНС И ПДП.

У Дервенти је од 47 бирачких мјеста обрађено 41, а изборни праг прешли су СНСД, СДС, ПДП, Уједињена Српска, НДП, Социјалистичка партија, ДНС, СНС.

У Броду је од 26 обрађено 21 бирачко мјесто, а изборни праг су прешли СНСД, СДС, ПДП, ДНС, Социјалистичка партија, СРС Република Српска, Народна странка радом за бољитак, СДП И НС.

У Вукосављу је обрађено свих осам бирачких мјеста, а изборни праг прешли су СДА-СББ, СНСД, СДП, СДС, ДНС, ПДП, Социјалистичка партија.

У Шамцу је од 29 обрађено 25 бирачких мјеста, а изборни праг прешли су СНСД, СДС, НДП, ДНС, Социјалистичка партија и Независна странка Михајло Толмирац и ПДП.

У Доњим Жабарима на основу свих обрађених бирачка мјеста изборни праг прешли СДС, СНСД, СРС Република Српска, Социјалистичка партија, НДП, ДНС, Снага народа и ПДП.

У Модричи од 43 обрађена су 42 бирачка мјеста, а изборни праг прешли су СНСД, СДС, ДНС, Социјалистичка партија, ПДП, НДП и Сељачка народна странка.

У Петровцу су обрађена оба бирачка мјеста, а изборни праг прешли ДНС, СНСД, СДС, СНС и Социјалистичка партија.

У Оштрој Луци од девет обрађено је шест бирачких мјеста и тренутно води СНСД, слиједи ДНС, СДС, Социјалистичка партија, ПДП, Јединствена напредна странка И СРС Република Српска.

У Челинцу од 26 обрађено је 21 бирачко мјесто, а праг од три одсто прешли су СНСД, ДНС, СДС, Социјалистичка партија, Уједињена Српска, НДП и ПДП.

У Станарима су обрађена сва бирачка мјеста, а редослијед политичких субјеката је СНСД, СДС, Социјалистичка партија, ДНС и ПДП.

У Петрову је од 12 обрађено девет бирачких мјеста, а редослијед партија је СДС, СНСД, ДНС. У Лопарама је од 24 обрађено 19 бирачких мјеста, а редослијед је СДС, СНСД, ДНС, ПДП, Социјалистичка партија, СНС.

У Угљевику је од 29 обрађено 25 гласачких мјеста, а изборни праг прешли су СДС, СНСД, СРСРС, ДНС, ПДП и Социјалистичка партија.

У Дрвару су обрађена сва бирачка мјеста, а изборни праг прешли су СНСД, СНС, ДНС, ХДЗ БИХ, ХДЗ 1990, Социјалистичка партија И ПДП.

У Теслићу од 68 обрађено је 57 бирачких мјеста, а изборни праг прешли СДС, СНСД, ПДП, Социјалистичка партија, ДНС.

У Рибнику је обрађено свих 16 бирачких мјеста а изборни праг прешли су СНСД, СДС, СРС Република Српска, ДНС, Социјалистичка партија.

У Мркоњић Граду обрађено је свих 39 гласачких мјеста, а изборни праг прешли су СНСД, ДНС, Социјалистичка партија, СДС, ПДП, СРС Република Српска, НДП.

У Котор Варошу од 34 обрађено је 29 бирачких мјеста, а изборни праг прешли су ПДП-НДП, СДС-СРС Република Српска, СНСД и ДНС.

ЦИК је саопштио да резултате нису добили за Градишку, Пелагићево, Источни Дрвар, Купрес /Република Српска/, Кнежево, Пале ФБиХ и Столац.

Извор: Срна

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Брод

03.10.2016 12:34

Ух благо нама са нашим начелником....Е народе стоко

ОДГОВОРИТЕ