Politički subjekti koji su prešli izborni prag

Centralna izborna komisija /CIK/ BiH saopštila je danas preliminarne, nezvanične podatke o političkim subjektima koji su prešli izborni prag za skupštine gradova i opština.

Republika Srpska 03.10.2016 | 13:27
Politički subjekti koji su prešli izborni prag
U Banjaluci od 268 biračkih mjesta obrađeno 213, a politički subjekti koji su prešli izborni prag su SNSD, NDP, DNS, Socijalistička partija, SDS, PDP, Ujedinjena Srpska.

U Prijedoru od 129 biračkih mjesta obrađeno je 116, a izborni prag prešli DNS, SNSD, SDS, SRS Republike Srpske, SDA, PDP i Socijalistička partija.

U Doboju od 106 obrađeno je 68 glasačkih mjesta, a redosljed političkih subjekata je SDS, SNSD, Socijalistička partija, SDA-SBB, DNS.

U Bijeljini je od 180 biračkih mjesta obrađeno 77, a izborni prag od tri odsto prešli su SNSD, SDS, PDP, Pokret Uspješna Srpska, DNS, Socijalistička partija, SDA, SRS-Srpska u sigurne ruke, NDP.

U Krupi na Uni od četiri biračka mjesta obrađena su tri, a izborni prag su prešli DNS, SDS, SNSD i PDP.

U Novom Gradu od 52 obrađeno je 14 biračkih mjesta, a izborni prag prešli su SNSD, SDS, DNS, SDA, NDP, PDP, Socijalistička partija, SRS Republike Srpske i Ekološka partija Republike Srpske.

U Kozarskoj Dubici od 41 obrađeno je 38 biračkih mjesta, a izborni prag prešli su SNSD, DNS, SDS, PDP i SP.

U Laktašima od 49 biračkih mjesta obrađeno je 47, a izborni prag prešli su SNSD, SDS, DNS, Socijalistička partija, Slobodna Srpska, NDP i PDP.

U Srpcu je od 32 biračka mjesta obrađeno 31, a izborni prag prešli su SNSD, SDS, Socijalistička partija, PDP, NDP I DNS.

U Prnjavoru od 56 obrađena su 54 glasačka mjesta, a izborni prag prešli su SNSD, SDS, NDP, DNS, Socijalistička partija, SRS Republike Srpske, SNS I PDP.

U Derventi je od 47 biračkih mjesta obrađeno 41, a izborni prag prešli su SNSD, SDS, PDP, Ujedinjena Srpska, NDP, Socijalistička partija, DNS, SNS.

U Brodu je od 26 obrađeno 21 biračko mjesto, a izborni prag su prešli SNSD, SDS, PDP, DNS, Socijalistička partija, SRS Republika Srpska, Narodna stranka radom za boljitak, SDP I NS.

U Vukosavlju je obrađeno svih osam biračkih mjesta, a izborni prag prešli su SDA-SBB, SNSD, SDP, SDS, DNS, PDP, Socijalistička partija.

U Šamcu je od 29 obrađeno 25 biračkih mjesta, a izborni prag prešli su SNSD, SDS, NDP, DNS, Socijalistička partija i Nezavisna stranka Mihajlo Tolmirac i PDP.

U Donjim Žabarima na osnovu svih obrađenih biračka mjesta izborni prag prešli SDS, SNSD, SRS Republika Srpska, Socijalistička partija, NDP, DNS, Snaga naroda i PDP.

U Modriči od 43 obrađena su 42 biračka mjesta, a izborni prag prešli su SNSD, SDS, DNS, Socijalistička partija, PDP, NDP i Seljačka narodna stranka.

U Petrovcu su obrađena oba biračka mjesta, a izborni prag prešli DNS, SNSD, SDS, SNS i Socijalistička partija.

U Oštroj Luci od devet obrađeno je šest biračkih mjesta i trenutno vodi SNSD, slijedi DNS, SDS, Socijalistička partija, PDP, Jedinstvena napredna stranka I SRS Republika Srpska.

U Čelincu od 26 obrađeno je 21 biračko mjesto, a prag od tri odsto prešli su SNSD, DNS, SDS, Socijalistička partija, Ujedinjena Srpska, NDP i PDP.

U Stanarima su obrađena sva biračka mjesta, a redoslijed političkih subjekata je SNSD, SDS, Socijalistička partija, DNS i PDP.

U Petrovu je od 12 obrađeno devet biračkih mjesta, a redoslijed partija je SDS, SNSD, DNS. U Loparama je od 24 obrađeno 19 biračkih mjesta, a redoslijed je SDS, SNSD, DNS, PDP, Socijalistička partija, SNS.

U Ugljeviku je od 29 obrađeno 25 glasačkih mjesta, a izborni prag prešli su SDS, SNSD, SRSRS, DNS, PDP i Socijalistička partija.

U Drvaru su obrađena sva biračka mjesta, a izborni prag prešli su SNSD, SNS, DNS, HDZ BIH, HDZ 1990, Socijalistička partija I PDP.

U Tesliću od 68 obrađeno je 57 biračkih mjesta, a izborni prag prešli SDS, SNSD, PDP, Socijalistička partija, DNS.

U Ribniku je obrađeno svih 16 biračkih mjesta a izborni prag prešli su SNSD, SDS, SRS Republika Srpska, DNS, Socijalistička partija.

U Mrkonjić Gradu obrađeno je svih 39 glasačkih mjesta, a izborni prag prešli su SNSD, DNS, Socijalistička partija, SDS, PDP, SRS Republika Srpska, NDP.

U Kotor Varošu od 34 obrađeno je 29 biračkih mjesta, a izborni prag prešli su PDP-NDP, SDS-SRS Republika Srpska, SNSD i DNS.

CIK je saopštio da rezultate nisu dobili za Gradišku, Pelagićevo, Istočni Drvar, Kupres /Republika Srpska/, Kneževo, Pale FBiH i Stolac.

Izvor: Srna

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Brod

03.10.2016 12:34

Uh blago nama sa našim načelnikom....E narode stoko

ODGOVORITE